Scurtcircuit la staţia de tratare a apei din cadrul CET Bucureşti Sud. ELCEN anunță că centrala va reveni la parametri normali de funcţionare în cursul zilei de joi

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) a anunțat, miercuri, că s-a produs un scurtcircuit la staţia de tratare a apei din cadrul CET Bucureşti Sud, iar centrala va reveni la parametri normali de funcţionare în cursul zilei de joi.

03 mai 2023, 20:26
Scurtcircuit la staţia de tratare a apei din cadrul CET Bucureşti Sud. ELCEN anunță că centrala va reveni la parametri normali de funcţionare în cursul zilei de joi

”Un scurtcircuit produs la staţia de tratare a apei din cadrul CET Bucureşti Sud a condus la declanşarea cazanului nr 4 şi a turbinei cu abur nr 3, ceea ce a condus la indisponibilizarea centralei”, a transmis, miercuri seară, ELCEN, într-un comunicat de presă.

Conducerea ELCEN a precizat că echipele de reparatori şi electricieni ale ELCEN au intervenit imediat pentru a remedia situaţia apărută, astfel că la ora 17.00 s-a reuşit punerea parţială sub tensiune a staţiei de tratare a apei.

Citește și: Adio vize de flotant pentru vot sau înscrierea la școală! S-a modificat numărul maxim de persoane ce pot locui la aceeaşi adresă

”Sarcina termică va fi preluată de un cazan de apă fierbinte care va fi pornit în cursul acestei seri, astfel încât se va relua în scurt timp livrarea agentului termic din CET Bucureşti Sud.  Facem toate eforturile pentru a reveni cât mai repede la schema normală de funcţionare”, a mai transmis compania.

Citește și: Dacă stai la bloc, trebuie să ştii asta! Cum se calculează, de fapt, întreţinerea apartamentului

ELCN anunţă că revenirea se va face progresiv, urmând ca joi centrala să funcționeze în parametri normali.

”Estimăm că în această seară, CET Bucureşti Sud va livra agent termic la o temperatură redusă faţă de comanda Termoenergetica, urmând ca în cursul zilei de mâine să se revină la parametrii de funcţionare corespunzători. Regretăm situaţia apărută. Asigurăm locuitorii racordaţi la sistemul de termoficare din Bucureşti că angajaţii ELCEN fac la acest moment tot ce le stă în putinţă ca să reducă cât mai mult disconfortul creat”, a mai transmis compania.