Scutaru: Moţiunea merge mai departe chiar dacă se adoptă măsura neimpozitării

Liderul deputaţilor liberali, George Scutaru, a declarat miercuri că PNL nu va renunţa la moţiunea de cenzură chiar dacă Guvernul va adopta măsura neimpozitării profitului reinvestit, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
16 apr. 2014, 11:18
Scutaru: Moţiunea merge mai departe chiar dacă se adoptă măsura neimpozitării

‘Noi ne-am referit la necesitatea adoptării a două măsuri, aceasta cu eliminarea impozitului pe profitul reinvestit, dar măsura cu adevărat importantă şi care poate avea un efect substanţial pentru mediul de afaceri şi pentru economia ţării este reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator. Noi considerăm că, dacă nu se adoptă ambele măsuri, efectul nu va putea fi unul aşteptat şi real în plan economic. Intenţia noastră cu moţiunea de cenzură e una serioasă şi rămâne în picioare. Ne bucură faptul că domnului Ponta i-a revenit memoria şi susţine o măsură pe care noi o convenisem în guvernare, dar fără reducerea CAS aceste măsuri nu vor avea efect practic în economie şi intenţia noastră de a merge în continuare cu moţiunea de cenzură este cât se poate de serioasă. Se lucrează la text şi la 30 aprilie vom fi capabili să depunem această moţiune’, a spus Scutaru într-o conferinţă la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că pentru neimpozitarea profitului reinvestit Guvernul face o testare pentru un an şi jumătate pentru că prevederile ordonanţei care reglementează acest subiect sunt valabile până la 31 decembrie 2015.