Scutiri de impozit pentru aceşti angajatori. Ce trebuie să facă

Publicat: Marţi, 11 Iunie 2019 09:18 // Actualizat: Marţi, 11 Iunie 2019 09:18 // Sursa: romaniatv.net

Un proiect de lege depus la Senat prevede acordarea de facilități fiscale pentru companiile private care angajează tineri absolvenți de școli profesionale, liceu sau facultate.

Foto: dcbusiness.ro

„Începând cu 1 ianuarie 2020, se instituie Programul național -Primul loc de muncă pentru tinerii absolvenți", program gestionat prin intermediul Ministerului Finanțelor Publice și Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Facilitățile fiscale se acordă angajatorilor, pentru o perioadă de 24 de luni, pentru contractele cu timp întreg sau parțial de muncă", se arată în proiectul legislativ, potrivit dcbusiness.ro.

Citeşte şi Ludovic Orban, contestat în interiorul PNL. Rareş Bogdan şi Nicolae Robu critică dur gafa legată de impozitul în IT

Documentul are în vedere, de asemenea, obligația angajatorului de a continua cu cel puțin un an contractul de muncă cu absolventul, după încetarea facilităților: „După încetarea facilităților, angajatorul are obligația de a menține relația contractuală de muncă cu angajatul pentru cel puțin 12 luni, scrie Mediafax. Angajatorul care încetează raporturile de muncă înaintea termenelor prevăzute are obligația de a restitui în integralitate facilitățile fiscale prevăzute prin prezenta lege".

Sunt prevăzute următoarele facilități:

„- acoperirea integrală a cheltuielilor salariale (inclusiv contribuții de asigurări sociale și asigurări sociale de sănătate, contribuția asigurătorie de muncă și alte obligații fiscale) prilejuite de angajarea tinerilor absolvenți prin deductibilitatea integrală a acestora sau prin acoperirea cheltuielilor din creanțele pe care angajatorii le au în relația cu statul român,

- scutirea de impozit pe salarii, pentru o perioadă de 24 de luni de la data încheierii contractului de muncă, în vedere asigurării unor venituri salariale stimulative pentru tinerii angajați".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
angajatori scutire impozit scutire impozit angajatori scutire impozite
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H