Scutiri de impozit pentru părinții care au copii înscriși la școală, grădiniță sau creșă

Părinții salariați primesc o deducere personală suplimentară de impozit pentru fiecare copil înscris la școală, grădiniță sau creșă, indiferent de nivelul veniturilor.

11 ian. 2023, 10:14
Scutiri de impozit pentru părinții care au copii înscriși la școală, grădiniță sau creșă

Părinții care realizează venituri din salarii beneficiază de anul acesta de o deducere personală suplimentară din impozitul pe venit de 100 de lei pentru fiecare copil înscris la creșă, grădiniță sau școală, transmite Federația Națională a Părinților. Ordonanța de Urgență nr. 16 din 15 iulie 2022 stabilește că deducerea personală suplimentară se acordă părinților care au salarii, indiferent de nivelul acestora, potrivit edupedu.ro. Copilul trebuie să fie înscris într-o unitate de învățământ.

Citește și: Legile Educației vin cu schimbări majore în sistemul de învățământ. Cum va arăta noul examen de Bacalaureat și cine va da admitere la liceu

În situația în care copilul este întreținut de ambii părinți, atunci deducerea personală suplimentară se acordă unuia dintre părinți. Părintele trebuie să prezinte documentul care să ateste înscrierea copilului într-o unitate de învățământ și o declarație pe propria răspundere.

Citește și: De necrezut! Jumătate dintre români nu reușesc să treacă de clasa a VIII-a. Care este motivul

Dacă părintele lucrează pentru mai mulți angajatori, acesta are obligația să declare că nu beneficiază de astfel de deduceri de la un alt angajator.