Aglomeraţie pe DN1 şi DN7, coşmarul revenirii din vacanţă. Avertismentul poliţiştilor UPDATE

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că valorile de trafic sunt în creştere pe DN1 Ploieşti - Braşov. De asemenea, în judeţul Braşov, traficului rutier pe DN1E, atât dinspre Braşov către Poiana Braşov, cât şi dinspre Râşnov, este extrem de aglomerat iar parcările din staţiune sunt pline.

02 ian. 2017, 08:38
Aglomeraţie pe DN1 şi DN7, coşmarul revenirii din vacanţă. Avertismentul poliţiştilor UPDATE

UPDATE 21.30: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la acestă oră(21.30), pe DN1A Braşov – Ploieşti, se circulă în condiţii normale.

Reamintim că, din cauza unui accident în care au fost implicate două autoturisme, circulaţia auto peDN1A Braşov – Ploieşti s-a desfăşurat îngreunat, pe un fir alternativ, la kilometrul 161+300, în zona localităţii Văleni de Munte.

Precizăm că, valorile de trafic sunt crescute şi pe anumite tronsoane se circulă în coloană.

UPDATE 19.30 Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (19:15) în judeţul Braşov, circulația rutieră pe DN1E Brașov – Poiana Brașov se desfășoară în condiţii normale (în ambele sensuri).

UPDATE 17.30.Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza unui accident, traficul rutier pe DN1 Brașov –  Predeal, pe sensul către Ploieşti, se desfăşoară îngreunat la kilometrul 156+600 de metri (Timişul de Jos),

Reamintim că, valorile de trafic sunt extrem de ridicate iar între Braşov – Predeal- Buşteni şi Sinaia se formează, pe anumite tronsoane, coloane de autovehicule.

Conducătorii auto care doresc să se deplaseze pe ruta Brașov – Ploiești sunt sfătuiți să utilizeze DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte. Automobiliștii care doresc să se întoarcă din Brașov în Capitală pot folosi, pentru a evita ambuteiajele, ruta Brașov – DN73 – Râșnov – Bran – Câmpulung – Pitești – A1 – Pitești – București.

UPDATE: Traficul rutier se desfășoară cu dificultate, luni după-amiază, pe DN 1, în condițiile în care pe două tronsoane ale sensului de urcare spre Brașov s-au format coloane de mașini care rulează cu viteză redusă. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (15:20), în judeţul Argeş, se circulă în condiţii de aglomeraţie pe DN7 Piteşti – Râmnicu -Vâlcea. În zona Bascov – Valea Ursului, pentru că mulţi conducători auto încetinesc sau chiar opresc la o trecere la nivel cu o cale ferată, s-au format coloane de autovehicule pe aproximativ 2- 3 kilometri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Raluca Brezeanu, în zona Comarnic coloana de autoturisme se întinde pe aproximativ doi kilometri, mașinile rulând cu o viteză de 30-40 km/oră.

De asemenea, la Bușteni se circulă îngreunat, coloana având patru kilometri lungime, viteza de deplasare a mașinilor fiind de 20-30 km/oră.

Pe de altă parte, pe sensul de coborâre spre Ploiești nu sunt înregistrate probleme, a precizat Brezeanu.

În aceste condiții, polițiștii rutieri le recomandă șoferilor să folosească rutele alternative.

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza aglomerației, traficul rutier pe DN1 Ploiești – Brașov se desfășoară îngreunat. Pe sensul către Brașov, se circulă în coloană pe tronsonul Nistorești – Comarnic – centură Sinaia, iar pe sensul de coborâre (către Ploiești), se circulă în coloană între Predeal (județul Brașov) și Bușteni – Sinaia (județul Prahova).

Conducătorii auto care doresc să se deplaseze pe ruta Brașov – Ploiești sunt sfătuiți să utilizeze DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte. Automobiliștii care doresc să se întoarcă din Brașov în Capitală pot folosi, pentru a evita ambuteiajele, ruta Brașov – DN73 – Râșnov – Bran – Câmpulung – Pitești – A1 – Pitești – București.

UPDATE : La intrarea pe DN1E(Livada Poştei) dinspre Braşov un echipaj de poliţie informează participanţii la trafic despre acest aspect şi recomandă folosirea transportului public.

De asemenea, pe tronsoanele Azuga – Buşteni şi Nistoreşti – Comarnic, autovehiculele circulă în coloană pe sensul de mers către Braşov, cu o viteză medie de rulare de 40 – 50 de kilometri pe oră.

Mai multe echipaje de la poliţia rutieră sunt prezente pe DN1 între Ploieşti şi Braşov, pentru fluidizarea traficului rutier şi pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. De asemenea, traficul a început să se intensifice şi pe DN1A Ploieşti – Cheia – Braşov.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere grave, conducătorii auto trebuie să circule cu prudenţă sporită, să adapteze viteza de deplasare la starea carosabilului şi vizibilitate, să păstreze distanţa în mers între autovehicule pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă şi să utilizeze centurile de siguranţă.


loading...