Parcările inteligente, salvarea şoferilor bucureşteni

Şase module de tip SMART-PARKING sunt în curs de amenajare în Sectorul 6 din Bucureşti.

29 iul. 2013, 06:55
Parcările inteligente, salvarea şoferilor bucureşteni

Un modul de parcare tip SMART-PARKING are o capacitate de 12 maşini, însă ocupă doar două locuri de parcare.

Pentru a închiria un loc de parcare în modulele SMART-PARKING, bucureştenii trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Parcaje de Reşedinţă din Al. Bistra nr.1 Sectorul 6 cu o cerere-tip însoţită de BI/CI şi talonul autoturismului, plata efectuându-se la casieria ADPDU Sector 6 din Intr. Lt. Av. Caranda Ghe. nr.9. Costul unui loc în SMART PARKING este de 100 de lei pe lună.

Spre deosebire de parcarea convenţională, unde maşina este expusă, în parcarea inteligentă, autovehiculul este protejat de intemperii şi lovituri accidentale.

Potrivit b365.ro, în Sectorul 6 sunt date în folosinţă astfel de parcări inteligente în 11 locaţii, majoritatea în cartierul Drumul Taberei, accesul fiind făcut prin trei sisteme diferite: acces pe cheie, pe bază de cartelă şi pe cod PIN.

Locaţiile sunt:

a) Cartier Drumul Taberei: str. Sibiu, Cinema Favorit, Str. Cara Anghel, Al. Meseriaşilor, Bd. 1 Mai, Piaţa Valea Ialomiţei, Str. Bozieni, Al. Râmnicel

b) Cartier Militari: Str. Dreptăţii, Str. Dezrobirii şi Str. Reveriei.

Sistemele smart parking sunt silenţioase şi funcționează cu ajutorul unui lift acționat electric, pe baza unui card personalizat cu cod de acces. Practic, sistemul electronic identifică locul autoturismului, îl ridică pe platformă și îl așază la locul plătit. Operaţiunea durează aproximativ două minute.