Se anunţă bătaie pe brazii de Crăciun, cât vor costa anul acesta? Primele comenzi online au fost deja făcute

Romsilva a anunţat că vă scoate la vânzare aproape 43.000 de brazi şi molizi pentru românii care doresc să aibă anul acesta pom de Crăciun.

11 nov. 2020, 20:09
Se anunţă bătaie pe brazii de Crăciun, cât vor costa anul acesta? Primele comenzi online au fost deja făcute

Proprietarii pepinierelor private primesc deja comenzi online, cu livrare la domiciliu, în condiţiile în care clienţii au ocazia să îşi aleagă bradul dorit doar prin intermediul unui apel video.

Avem sprijinul tehnologiei şi putem beneficia de videocalluri. Le putem arăta şi cum sunt brazii, le putem arăta sortimentele, preţurile şi imediat ce clientul îşi alege bradul, imediat după ce clientul alege bradul preferat putem să îl livrăm noi acasă gratuit„, a declarat pentru stirileprotv.ro, administratorul unei pepiniere din Alba Iulia. Primii brazi au fost deja rezervaţi, câţiva brazi argintii care pot fi ulterior plantaţi. Fiecare costă cel puţin 350 de lei.

Citeşte şi O idee inedită pentru Crăciun. Se poate cumpăra jumătate de brad, pentru a economisi spaţiu. Cât costă şi de unde poate fi comandat

Niciodată nu am fost luaţi chiar aşa prin surprindere de comenzi, aşa de repede, sau cu aşa mult entuziasm. Ne fac comandă, iar noi o să mergem să le livrăm brazii la ei acasă. O să fim cu o maşină din care ei pot să îşi aleagă mai multe modele, mărimi sau care le este pe plac„, spune un alt proprietar de pepinieră, din Cluj.

Inclusiv în depozitele direcţiilor silvice din ţară vor fi zeci de mii de brazi şi de molizi. „Pomii de Crăciun vor fi duşi la sediile ocoalelor silvice şi la sediul direcţiei silvice Alba, de unde vor putea fi achiziţionaţi de populaţie începând din 10 decembrie„, spune Dan Boariu, directorul Direcţiei Silvice Alba. În acest caz preţurile variază între 15 şi 25 de lei pentru un molid. Anul trecut însă brazii costau în pieţe între 59 şi 2.000 de lei.