Se anunţă controale sporite de Revelion din cauza COVID-19. Şedinţă operativă, convocată de Lucian Bode, noul ministru de Interne

Angajaţii Ministerului de Interne (MAI) vor verifica în următoare perioadă modul în care sunt respectate măsurile de protecţie sanitară, inclusiv restricţiile impuse în localităţile aflate în carantină din cauza COVID.

RomaniaTV.net
29 dec. 2020, 23:39
Se anunţă controale sporite de Revelion din cauza COVID-19. Şedinţă operativă, convocată de Lucian Bode, noul ministru de Interne

Controale sporite de Revelion din cauza COVID-19. În zilele următoare vor fi organizate filtre şi patrule mixte în aşa fel încât să se evite producerea de aglomerări şi de evenimente nedorite, a anunţat marţi Ministerul de Interne.

Măsurile au fost stabilite în cadrul unei şedinţe în sistem videoconferinţă, la care au participat ministrul Lucian Bode, conducerea ministerului, reprezentanţii prefecturilor şi cei ai structurilor centrale şi teritoriale ale MAI, notează Agerpres.

Lucian Bode, ministrul de Interne, le-a mulțumit angajaţilor MAI pentru modul în care s-au mobilizat în perioada Crăciunului pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor. El a menţionat că este necesară continuarea impunerii acestor măsuri în perioada următoare, în funcţie de situaţia existentă la nivelul fiecărui judeţ şi de specificul zonelor.

„Îmi exprim încrederea că efortul coordonat al tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne va contribui semnificativ pe de o parte la menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, iar pe de alta la efortul colectiv de prevenire şi limitare a efectelor pandemiei COVID – 19.”, a afirmat Lucian Bode.

Citeşte şi: Moldoveanca acuzată de spionaj în favoarea României a fost condamnată la 15 ani de închisoare

Se anunţă controale sporite de Revelion din cauza COVID-19. Avertisment pentru cei care vând pocnitori şi artificii

Controale sporite de Revelion. Ministrul de Interne a cerut o atenţie deosebită cu privire la respectare legii privind comercializarea şi utilizarea articolelor pirotehnice.

O altă prioritate a efectivelor MAI o reprezintă însoţirea transporturilor de vaccin anti-COVID şi asigurarea măsurilor de ordine publică la centrele de vaccinare.

Ministrul Lucian Nicolae Bode a solicitat structurilor MAI să fie pregătite să intervină în sprijinul populaţiei în cazul producerii unor fenomene hidro-meteorologice severe. El a atras atenţia ca personalul MAI să fie instruit corespunzător cu privire la misiunile pe care le are de îndeplinit, dar şi cu privire la conduita impusă de calitatea de angajat al MAI. A solicitat ca orice intervenţie să fie proporţională cu situaţia din teren şi astfel să se prevină producerea unor incidente.

Citeşte şi: Bilanţul vaccinării anti-COVID 29 decembrie 2020. Doar 700 de persoane vaccinate în a treia zi