Se anunță o nouă mărire a salariului minim pe economie. Ministrul Finanțelor aruncă bomba: Taxe și contribuții mai mari din 2024

Adrain Câciu, Ministrul Finanțelor, a pus în discuție o posibilă majorare a salariilor începând cu 1 ianuarie 2024. Care sunt propunerile PSD pentru momentul în care Marcel Ciolacu va prelua funcția de premier.

31 ian. 2023, 22:48
Se anunță o nouă mărire a salariului minim pe economie. Ministrul Finanțelor aruncă bomba: Taxe și contribuții mai mari din 2024

Adrain Câciu, Ministrul Finanțelor, a pus în discuție o nouă majorare a salariului minim pe economie, afirmând că aceasta este o certitudine începând cu 1 ianuarie 2024. Cert este că o astfel de măsură va atrage automat și o creștere a taxelor, impozitelor ți contribuților, ascet lucru tocmai pentru că ele se calculează în funcție de acestea. Același lucru este valabil și în cazul amenzilor, cu excepția cazului în care Guvernul decide o excepție, așa cum a făcut și anul acesta.

„Salariul minim va crește, cu siguranță, din nou!”, a declarat ministrul de Finanțe, dând de înțeles că PSD lucrează la programul de guvernare pe care îl va propune Marcel Ciolacu atunci când va prelua funcția de premier.

Citește și: Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: „România nu a tipărit bani, dar are 35 la sută din populaţie în risc de sărăcie”

Printre măsurile pe care le ia în calcul PSD-ul se numără și eliminarea TVA-ului pentru alimentele de bază și de asemenea taxarea suplimentară a marilor companii, a afirmat ministrului de Finanțe.

Ministrul Finanțelor despre majorarea salariului minim

„Ceea ce noi ne dorim este să creștem aceste deziderate. Să creștem veniturile oamenilor! Am spus că anul 2023 este un an de recuperare, astfel încât toată lumea să ajungă să nu mai aibă o lipsă de venituri din cauza inflației”, a declarat Adrian Câciu.

„Salariul minim pe economie cu siguranță va crește de la 1 ianuarie 2024. Ceea ce vrem noi să găsim este parteneriatul cu mediul de afaceri astfel încât acest salariu minim să crească amplu, cel puțin cum a crescut de la 1 ianuarie 2023. Pe brut aproape 500 de lei, pe net mai mult de 300 de lei”, a mai spus ministrul PSD.

În contextul în care a fost întrebat dacă salariul minim ar putea ajunge la 4.000 de lei, Adrian Câciu a afirmat că: „o să vedem cum rezultă și din dialog, și din analizele pe care le facem, și din ceea ce înseamnă, de fapt, dezbaterea din coaliție”.

Ministrul Finanțelor a declarat că majorarea veniturilor în 2024 depinde de modul în care va performa economia și de cum se manifestă în primul semestru și în funcție de spațiul fiscal pe care România îl va avea.

„Dacă nu avem elemente de hazard, cum au fost în 2022 când a început războiul din Ucraina, evident că vom găsi câteva soluții. Trebuie să vedem cum merge economia în primul semestru”, a spus Câciu. Mai mult, ministrul spune că de aceleași condiții depinde și creșterea pensiilor: „Tot ceea ce ține de noi pentru a crește veniturile românilor, se va face”, a concluzionat ministrul Adrian Câciu la antena3.ro.

Citește și: Ministrul Finanţelor, veşti bune pentru toţi românii: „Nu va mai avea loc, în 2023 şi în 2024, o ajustare masivă a taxelor şi impozitelor”