Se anunţă o nouă schimbare pentru elevi. Ce vor să facă autorităţile

Publicat: Luni, 10 Decembrie 2018 13:36 // Actualizat: Luni, 10 Decembrie 2018 13:57 // Sursa: romaniatv.net

Mii de elevi care învață în București ar putea să aibă parte de o nouă schimbare, întrucât primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, intenționează să elimine programul de studiu în trei schimburi.

Cei 13.000 de elevi care învață în acest mod, în 11 școli din București, ar putea să nu mai fie nevoiți să urmeze acest program.

"Programul privind dezvoltarea infrastructurii educaţionale din Municipiul Bucureşti «Nicio unitate de învăţământ cu program în trei schimburi» e un program municipal de investiţii care are ca obiect general dezvoltarea infrastructurii unităţilor de învăţământ care funcţionează în trei schimburi şi cu efective mari de elevi", se arată în proiect.

Fondurile necesare pentru finanţarea acestui program sunt asigurate din bugetul local al Municipiului Bucureşti. "O comisie desemnată prin dispoziţia Primarului General al Municipiului Bucureşti va proceda la analiza situaţiei existente, identificarea soluţiei pentru asigurarea infrastructurii necesare desfăşurării procesului educaţional, identificarea de imobile, negocierea în vederea achiziţionării acestora, dacă e cazul, şi întocmirea documentaţiei necesare investigaţiei", se mai arată în proiect, potrivit HotNews.

Potrivit raportului de specialitate, în Capitală sunt 11 şcoli gimnaziale care au program în trei schimburi. Astfel, în prezent, peste 13.000 de elevi studiază în acest mod. Sursa citată mai spune că în Şcoala Gimnazială nr.12 "Herestrău" situaţia persistă de doi ani, din cauza creşterii populaţiei în zonă, care duce la un număr tot mai mare de elevi.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bucureşti educaţie elevi Gabriela Firea şcoli
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -6 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H