Se anunţă o vară caniculară. IDEI GENIALE pentru a te răcori în această vară FĂRĂ AER CONDIŢIONAT

Fie că nu ai un aparat de aer condiționat sau te gândești la factura de la finalul lunii, nu îți face griji: nu vei suferi de caniculă în această vară! Există multe alte modalități grozave de a te răcori.

05 iun. 2017, 08:46
Se anunţă o vară caniculară. IDEI GENIALE pentru a te răcori în această vară FĂRĂ AER CONDIŢIONAT

1. Bea multă apă

Nimănui nu îi place senzația de transpirație, iar cel mai bun mod de a scăpa de ea este să îți răcești temperatura corpului. Poți face asta dacă bei multe lichide, peste 2 litri pe zi.

Citeşte şi ALERTĂ. Valuri de CANICULĂ pentru următoarele luni

2. Fă abuz de înghețată

Delicioasa și răcoroasa înghețată te va salva și te va ajuta să te răcorești, indiferent unde te afli. Îți poți prepara o variantă mai dietetică amestecând cuburi de gheață zdrobite și bucățele de fructe zemoase.

3. Folosește ventilatoarele

Ventilatoarele nu răcesc aerul din jurul lor, dar creează un curent de aer care face temperatura din cameră mai suportabilă. Ideal ar fi să ai două sau mai multe ventilatoare pe care să le poziționezi în așa fel încât să facă o diferență indiferent în ce loc din cameră ai fi.

4. Folosește-te de frigider și de congelator

Nu, nu spunem să ții ușa frigiderului deschisă (deși, recunoaște, în momentele disperate te-ai gândit și la varianta asta). Fă loc în frigider pentru un cearceaf umed, apoi, când s-a răcit suficient, agață-l în cameră, va răci temperatura și va crea iluzia unei brize foarte plăcute.

5. Ține soarele la distanță

Una dintre cele mai bune modalități de a păstra răcoarea pe timpul verii este să nu lași soarele să intre. Pentru asta, poți pune folie de aluminiu pe toata suprafața ferestrelor, pentru a le izola termic. Dacă preferi o variantă mai estetică, optează pentru draperii care blochează căldura. Seara, după ce s-a răcorit afară, deschide ferestrele, pentru a aerisi și a lăsa răcoarea să intre și în casa ta.

Citeşte şi Aerul condiţionat din maşină, extrem de PERICULOS pentru sănătate. Iată care este legătura cu cancerul şi avorturile spontane

6. Ia-ți o pernă cu gel

Există pe piața diferite modele de perne care conțin un gel special care se menține rece o anumită perioadă de timp. Sunt destul de costisitoare, dar merită investiția.

7. Învață care sunt punctele de răcire ale corpului tău

Trebuie să știi că trupul uman are anumite zone care „colectează” răcoarea. Dacă aplici aici un prosop rece și ud, te ve simți învigorat/ă și vei menține o temperatură corporală mai scăzută.