Se anunţă protest de amploare la Iaşi. Sindicaliştii din Educaţie şi Sănătate se alătură mitingului

Sindicaliştii ieşeni din Educaţie şi Sănătate au anunţat că vor organiza, vineri, un miting de protest de amploare în centrul municipiului Iaşi, acţiuni similare fiind programate şi pentru sâmbătă, dar şi pentru duminică.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 15:23
Se anunţă protest de amploare la Iaşi. Sindicaliştii din Educaţie şi Sănătate se alătură mitingului

Laviniu Lăcustă, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, cel mai mare sindicat din învăţământul preuniversitar ieşean, care numără peste zece mii de membri, a precizat că vineri în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi va fi organizat un miting de protest, acţiunea fiind programată între orele 15.30 şi 20.00.

La acţiune vor fi prezenţi sindicaliştii ieşeni din Educaţie şi din Sănătate, iar în cursul zilei de luni a fost depusă la Primăria Iaşi o cerere pentru autorizarea protestului, potrivit Mediafax.

La rândul său, liderul SANITAS Iaşi, Viorel Tănase, a precizat că vineri va avea loc o manifestaţie de amploare în centrul oraşului.

Nu vorbesc neapărat în calitate de sindicalist, ci ca simplu cetăţean. Regimul Băsescu trebuie înlăturat„, a precizat liderul SANITAS Iaşi.

El a adăugat că sindicaliştii pe care îi reprezintă nu se vor deplasa la Bucureşti pentru a se alătura celor care „smulg borduri şi folosesc pietre”.

Nu are rost să protestăm la Bucureşti. O vom face la Iaşi şi ne asumăm responsabilitatea„, a adăugat liderul SANITAS Iaşi.

Luni, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, totodată lider local al PSD, a spus că face un apel către ieşeni să se comporte civilizat, la fel cum au făcut-o şi duminică, când în stradă s-au aflat 500 de persoane.

Protestul civilizat este o armă mai puternică decât violenţele pe care, din păcate, le-am văzut în Capitală„, a afirmat primarul Gheorghe Nichita.

Câteva sute de persoane au protestat, sâmbătă şi duminică, în Piaţa Unirii din Iaşi, participanţii scandând „Jos Băsescu” şi „Demisia”.