Se anunţă schimbări în grila de impozitare. Ce se întâmplă cu taxele românilor

Se anunţă schimbări în grila de impozitare. Guvernul intenţionează să facă o analiză amplă a sistemului fiscal pentru a identifica distorsiuni şi zone din care statul să obţină venituri. Conform proiectului PNRR, se îngheaţă numărul de bunuri şi servicii la care să se perceapă TVA redus.

24 mai 2021, 10:07
Se anunţă schimbări în grila de impozitare. Ce se întâmplă cu taxele românilor
Se anunţă schimbări în grila de impozitare. Ce se întâmplă cu taxele românilor

Se anunţă schimbări importante în grila de impozitare. Este vorba despre impozitele pe capital şi proprietăţi. Noile modificări fac parte din angajamentul luat în faţa Comisiei Europene.

Se anunţă schimbări în grila de impozitare

Citeşte şi PSD ameninţă Guvernul privind PNRR. „Vom declanșa un mare război politic”

Potrivit proiectului PNRR, Guvernul Cîţu îşi asumă eliminarea distorsiunilor excesive la impozitare.

„În momentul de faţă, avem acel concept note şi plan de reforme care se găseşte în Planul Naţional de Redresare bineînţeles, vor fi supuse Parlamentului, pentru dezbatere, în lunile şi anii următori, evident, până în 2026.”, a spus vicepremierului Dan Barna.

Reamintim că premierul declara în urmă cu câteva luni că nu vor creşte taxele şi impozitele, însă acum a anunţat că urmează să analizeze atent taxele excesive.

„Pentru a şti exact la ce ne referim trebuie să facem o analiză şi să vedem care sunt excesive, care sunt peste medie, aceşti stimuli care sunt peste medie şi apoi vom lua o decizie” a precizat premierul Florin Cîțu.

Vicepreşedintele CFA România este sigur că românii se vor trezi cu noi taxe.

„Ne putem aştepta la taxe şi deja sunt menţionate în documentul cu Uniunea Europeană, pe capital şi pe proprietăţi. Odată ce se agrează cu Uniunea Eurpeană un anumit document, acela va rămâne”, a spus Adrian Codîrlașu, vicepreşedinte CFA România.

Citeşte şi Lista integrală a angajamentelor asumate de Guvern la Bruxelles pentru PNRR. Ce se întâmplă cu pensiile, salariile şi taxele DOCUMENT

PNRR aduce bani, dar şi o listă lungă de obligaţii pentru România. Premierul Florin Cîţu a declarat că PNRR este un program al Guvernului, aşa cum este în toate ţările, motiv pentru care nu este necesar să meargă cu el în faţa Parlamentului. Prim-ministrul a precizat, de asemenea, că rămâne de văzut care va fi procedura săptămâna viitoare, iar dacă va fi o şedinţă a Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru convocarea unui plen reunit, atunci va fi prezent în Parlament.

PNRR aduce 29 de miliarde de lei, dar şi o serie de măsuri nepopulare în rândul politicenilor aflaţi la putere. Pensiile şi salariile vor suferi modificări. Şi în cazul şoferilor vor exista o serie de modificări ale taxelor. Guvernul se angajează la modificarea politicilor de tarifare a drumurilor, de la o abordare bazată pe tonaj la o abordare bazată pe distanță, precum și la implementarea principiilor de impozitare ecologică, scrie hotnews.ro.