Se apropie începutul de an şcolar. Vezi cum decurg pregătirile într-o familie cu 12 copii

Credeţi că este greu şi scump să pregătiţi un copil pentru noul an şcolar? De la rechizite, îmbrăcăminte, încălţăminte şi restul cheltuielilor, toate înseamnă un efort considerabil pentru părinţi şi câteva sute de lei pentru un copil. Ce spuneţi atunci despre aproape o jumătate de clasă de elevi care pleacă spre şcoală din aceeaşi casă. Este cazul unei familii cu 12 copii din Capitala.

RomaniaTV.net
13 sept. 2012, 13:50
Se apropie începutul de an şcolar. Vezi cum decurg pregătirile într-o familie cu 12 copii

Familia Zainea este compusă din 14 membri: părinţii şi 12 copii. Este o familie cât jumătate de clasă. Opt sunt la şcoala generală, doi la liceu, iar alţi doi la facultate. Deşi nu au emoţii pentru prima zi de şcoală, toţi cei 12 speră să păşească în noul an măcar cu o parte din ce le trebuie. Asta pentru că părinţilor le este imposibil să facă faţă tuturor cheltuielilor.

„De mâncat la şcoala nu le punem decât atunci când avem o sumă mai mare, în rest mănâncă acasă şi lăpticul cu cornul pe care le dau la şcoala. Dacă stai să te gândeşti numai pâinea la atâţia costă şapte milioane „, spune doamna Zainea.

De îmbrăcăminte sau încălţăminte nouă nici nu poate vi vorba. Aşa că, de la mic la mare, fraţii Zainea împart tot ce au.

Familia locuieşte într-un apartament cu trei camere, luat în chirie. Stau îngrămădiţi şi dorm în paturi suspendate. În plus, datoriile la chirie şi utilităţi se adună în fiecare lună.

„Este cel mai tragic că avem o singură toaletă şi trebuie să stea la coada şi începe agitatţa, alteori se mai calcă pe picioare… Sunt restant la chirie, o mie de euro restanta pana acum, intretinerea o mie TC: 10.36 MUSCA 10.43 as zice un cuvant mare ca numai Dumnezeu ne-a ajutat sa rezistam pana acum”, punctează tatăl celor 12 copii.