Se bate cu pumnii pentru a învinge sărăcia. Povestea fascinantă a unei campioane la box VIDEO

Sărăcia nu este o piedică pentru ca visele unei eleve din Buzău să devină realitate. O tânără de 19 ani, cu o situaţie materială precară, a reuşit în câteva luni să devină campioană naţională la box, la tineret.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 17:25

De aproape un an, Gabriela Drăghiciu îşi împarte viaţa între ringul de box şi şcoală, iar pentru că familia sa este săracă, tânăra locuieşte într-o cămăruţă a clubului la care se antrenează. Nu îşi doreşte decât să răzbească în viaţă împărţind pumni în ringul de box, asemeni marilor campioni.

Gabriela Drăghiciu este una din marile speranţe ale boxului feminin românesc. Este conştientă că nu are prea multe opţiuni în viaţă şi din acest motiv îşi petrece multe ore în sala de antrenament, chiar la şcoala unde s-au lansat marile campioane ale ţării.

Pentru a face carieră în box, Gabriela ştie că trebuie să facă multe sacrificii. Cu toate acestea, ea este hotărâtă să treacă peste orice obstacol.

„Provin dintr-o familie mai modestă, părinţii nu au posibilităţi să mă ajute şi de aceea am venit şi la box. Din box am început să-mi câştig existenţa singură, să mă întreţin şi îi ajut şi pe părinţii mei”, spune Gabriela.

Pentru că nu are bani să facă naveta la antrenamente, Gabriela Drăghiciu s-a mutat de aproape un an într-o cameră a clubului. Îşi împarte bucuriile şi necazurile alături de Gabi Dincă, o altă campioană cu venituri modeste. Elevă în ultimul an la Colegiul Economic din Buzău, Gabriela Drăghiciu, la doar 19 ani, şi-a propus să adune cât mai multe medalii de aur pentru ca ea şi familia ei să trăiască mai bine.

Invitată la România TV, Andreea Marin Bănică i-a oferit tinerei o bursă. „Am putea să te susţinem cu o mică bursă lunară pentru anul ce vine. Nu e mare lucru, dar e un sprijin. Ea este doar unul dintre copiii României, care muncesc pe rupte pentru a duce la capăt un vis”, a declarat Andreea Marin Bănică.