Se caută medici în spitalele de lângă București. Posturi scoase la concurs pentru secțiile de Urgență, Neurologie și ATI

Spitalul Județean Târgoviște angajează medici specialiști rezidenți anul V, specialitatea Medicină de urgență. Sunt scoase la concurs șase posturi, se arată pe site-ul unității medicale.

29 feb. 2024, 15:30
Se caută medici în spitalele de lângă București. Posturi scoase la concurs pentru secțiile de Urgență, Neurologie și ATI

Se caută medici în județele de lângă București. Anunțul postat marți, 27 februarie 2024, vine la scurt timp după ce în București au apărut pe stâlăi afișe de angajare medici la spitalul din Târgoviște.

Reprezentanții unității medicale au precizate că aceasta nu este inițiativa instituției, ci, cel mai probabil, a vreunui entuziast.

Acum, pe site-ul spitalului este postat un anunț de angajare pentru patru medici specialiști și doi rezidenți anul V, UPU-SMURD.

Citește și: Angajații din Sănătate au pichetat ministerele Sănătăţii şi Muncii și amenință cu greva generală în spitale și blocarea întregului sistem de sănătate

Până la data de 6 martie 2024 se depun dosarele de înscriere, iar proba scrisă va fi susținută pe 18 martie 2024.

În spațiul public au apărut imagini cu anunțuri postate pe stâlpii din Capitală, potrivit cărora Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște caută medici.

Numărul de telefon din anunț îi aparține chiar directorului de îngrijiri medicale al instituției, Florin Gheorghe. Unitatea a negat, însă, că a apelat la astfel de practici.

Acesta susține că s-au mai organizat concursuri, dar niciun medic nu s-a prezentat, deficitul fiind acum de 8 medici la Unitatea de Primiri Urgențe.

În Prahova, județ vecin cu Târgoviște, doar jumătate de medici prevăzute în organigrma SJU sunt ocupate. În topul secțiilor cu cel mai mare deficit de medici sunt Neurologia și ATI.

Puțin sub jumătate din pozturile de medici prevăzute în organigrama Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești  sunt ocupate, acest deficit generând probleme majore în acoperirea gărzilor pe unele secții.

„În organigramă avem prevăzute 511 posturi de medici. În momentul de faţă, sunt ocupate 252 de posturi de medici. La asistenţi avem prevăzute 1.601 posturi în organigramă şi ocupate 1.279. În top (în privinţa deficitului de medici – n.r.) sunt Neurologia şi ATI-ul”, a afirmat directorul medical al SJU, Andrei Ilinca, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, la ATI sunt 10 posturi de medici libere, la Neurologie sunt 5 posturi libere, la Cardiologie și Medicină Internă sunt câte 4 posturi libere, iar la Unitatea de Primiri Urgențe sunt 3 posturi libere. Posturi libere sunt și în alte secții ale SJU, însă nu atât de multe.

Citește și: Echipamente medicale noi pentru toate spitalele din țară! Alexandru Rogobete: ”Direcționăm direct fonduri din bugetul Ministerului Sănătății”

Spitalul Județean din Prahova are 4 medici angajați pe Neurologie și alți doi care, în baza unor contracte pe prestări servicii, asigură gărzi, însă nu sunt suficienți.

Pe această secție se lucrează în acest mod de aproximativ un an și jumătate, de când mai multe doctorițe au demisionat pentru a pleca în privat, iar posturile nu au putut fi acoperite, întrucât au fost blocate, a precizat directorul medical al SJU Ploiești.