Se caută muncitori români într-o ţară unde se dau salarii de mii de euro

Publicat: Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019 15:29 // Actualizat: Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019 15:29 // Sursa: romaniatv.net

Criza demografică și competitivitatea economică obligă Germania să caute muncitori în alte țări, pentru a-și menține nivelul de producție. România este țările cu potențial bun în furnizarea de lucrători pentru piața de muncă germană, spune un expert din această țară.

Foto: ziarmm.ro

Germania are nevoie anual circa 400.000 de migranți pe piața muncii, pentru a menține competitivă economia țării. Pentru că Polonia și-a cam epuizat potențialul de export de forță de muncă spre Germania, este o bună oportunitate pentru alte țări din regiune, România, Bulgaria, Croația, să umple acest gol.

Cercetătorul Herbert Brücker, expert în migrație, a explicat pentru DW.com că unele țări și-au epuizat potenţialul de migraţie. El crede însă că Bulgaria, România, dar şi Croaţia mai dispun de un potenţial considerabil de migraţie, dar și acesta va scădea treptat.

„În ce priveşte ţările din prima rundă de extindere a UE, cum ar fi Polonia, potenţialul de migraţie s-a cam epuizat. Referitor la ţările din runda a doua, aşadar Bulgaria, România, dar şi Croaţia, mai există un potenţial considerabil de migraţie, dar acesta va scădea treptat”, a arătat Brücker.

 
 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
forta de munca germania locuri de muncă Germania romani germania
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7808
RON
22 Nov
noapte 4 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H