Se caută terenuri pentru parcări. Firea: Proiectul de ridicare a maşinilor, inoportun

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat luni, la finalul unei întrevederi cu primarii de sectoare, că vor fi identificate spații pe care să poate fi amenajate parcări, edilul apreciind în acest context că proiectul privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar este inoportun în acest moment deoarece există șoferi care nu au unde să își lase autoturismele.

27 iun. 2016, 15:17
Se caută terenuri pentru parcări. Firea: Proiectul de ridicare a maşinilor, inoportun

„În ce privește lipsa parcărilor în Capitală, atât PMB cât și primăriile de sector vor identifica terenuri care să poată să fie amenajate ca parcări, având în vedere faptul că parcările supraterane necesită un timp de așteptare, un an de zile cel mai puțin, pentru a fi construite”, a precizat edilul, într-o conferință de presă susținută la sediul PMB.

Potrivit Agerpres, Firea a subliniat că aceste parcări nu vor fi amenajate „sub nicio formă” pe spații verzi, menționând că există terenuri nefolosite, fără vegetație, care au devenit chiar spațiu pentru depozitarea deșeurilor. Vor fi utilizate terenuri care se află fie în proprietatea CGMB, fie a consiliilor locale.

Citeşte şi: O nouă procedură de RIDICARE A MAŞINILOR parcate neregulamentar, elaborată de MAI. Când NU se pot ridica maşinile

Ea a subliniat că nu dorește să își înceapă mandatul de primar „penalizându-i pe bucureșteni, pentru faptul că municipalitatea, de 20 de ani, nu a fost în stare să construiască parcări”. În acest sens, Firea a apreciat ca inoportun proiectul privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, subliniind că edilii proaspăt aleși trebuie să aibă răgazul necesar pentru a se implica în ameliorarea situației.

„Consider că acest proiect de lege este inoportun în acest moment, pentru că trebuie să avem răgazul noi, care suntem proaspăt aleși, să ne implicăm, să construim cât mai multe parcări, deocamdată la nivelul solului, iar în perspectivă imediată — un an, un an și jumătate — parcări supraterane, pentru ca bucureștenii și cetățenii care vin în Capitală să aibă alternativă. (…) Sunt cartiere întregi în care nu e vorba de o încălcare voluntară a legii. Pur și simplu sunt șoferi care nu mai au unde să parcheze. Nu mă refer aici la cei care sunt abuzivi și își parchează mașina blocând intrarea în spitale, policlinici, școli…”, a spus ea, potrivit Agerpres.

Gabriela Firea a menționat că în urma discuției cu primarii de sectoare s-a decis demararea unui program de semaforizare inteligentă pentru evitarea blocajelor în intersecții.

„Aceasta este o necesitate, nu un moft, având în vedere faptul că sunt foarte multe situații în care doar prin simpla reglare a semafoarelor se poate fluidiza traficul din Capitală”, a precizat ea.

Vezi si: Cum arată biroul Gabrielei Firea de la Primăria Capitalei. Ce a găsit acolo în prima zi de mandat VIDEO

Edilul a spus că un alt obiectiv stabilit împreună cu primarii de sectoare este construirea de piste pentru bicicliști de către PMB, urmând ca aceste piste să fie identificate de către toate primăriile de sectoare.

„Deja câțiva domni primari de sectoare — aș menționa în special primarul sectorului 3 — au identificat astfel de zone, iar în perioada următoare, în regim de urgență, vom construi aceste piste pentru bicicliști”, a precizat Firea.

În altă ordine de idei, primarul general a menționat că iluminatul public se confruntă cu foarte multe disfuncționalități și că mulți cetățeni au semnalat că existe pasaje rutiere, locuri de joacă sau chiar cartiere întregi care suferă din cauza faptului că acest serviciu nu este oferit în mod constant.

„Am stabilit de comun acord să solicităm companiei Luxten un responsabil pentru fiecare sector, care să preia toate aceste urgențe care apar la nivelul cartierelor din Capitală”, a mai spus primarul general.