Se caută un loc de muncă pentru Sarkozy. Carla trebuie să-l vadă că e în stare să-i aducă bani

După înfrângerea de la alegeri, Nicolas Sarkozy a anunţat încă din timpul campaniei sale electorale că se va retrage din politică. Pentru început, ar vrea să se odihnească, să scape de oboseală şi de stresul acumulat în atâţia ani de politică. Apoi, ar putea să se reîntoarcă în avocatură. Dar posibilităţile lui nu se opresc aici.

09 mai 2012, 07:06
Se caută un loc de muncă pentru Sarkozy. Carla trebuie să-l vadă că e în stare să-i aducă bani

Mai mulţi apropiaţi ai preşedintelui în exerciţiu (până pe 15 mai, când va avea loc ceremonia oficială de învestitură a noului preşedinte francez Francois Hollande, n.r.)  au declarat că, imediat ce puterea va fi preluată de Francois Hollande, Sarkozy va reveni în instanţă. Sarkozy este încă acţionar la un cabinet de avocatură, dar va trebui să se reînscrie rapid în baroul din Paris.

Presa franceză a lansat însă mai multe păreri despre „reconversia” lui Sarkozy. Mai în glumă, mai în serios, una dintre acestea îi aparţine eurodeputatului francez Daniel Cohn-Bendit (EELV), care a declarat presei că l-ar vedea pe fostul preşedinte al celei de-a V-a Republici ca „director la postul de televiziune TF1” sau preluând frâiele „industriei nucleare”, astfel încât „să o administreze într-un mod echitabil”.

„În primul rând cred că este dezamăgit. El crede că Franţ nu-l merită, aşa că va căuta o slujbă care să-l merite”, a afirmat eurodeputatul francez la postul de televiziune Canal+. „Îl văd ca om de afaceri (…) ar putea prelua industria nucleară franceză, ar putea-o administra în mod echitabil!…”, a mai spus Cohn-Bendit, făcând o paralelă între Sarkozy şi fostul cancelar german Gerhard Schroder, care a intrat apoi în serviciul gigantului rus Gazprom.

Umorul cinic al eurodeputatului a mers până într-acolo, încât a afirmat că, acum, Sarkozy „trebuie să îi arate soţiei lui”, Carla Bruni, care i-a făcut şi o fetiţă cât timp au stat la Elysee, „că este în stare să câştige bani!”.