Se circulă în condiţii de ceaţă pe mai multe drumuri din ţară

Centrul Infotrafic a anunţat că există ceaţă pe numeroase artere rutiere din ţară, îngreunând considerabil circulaţia autovehiculelor.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 06:43
Se circulă în condiţii de ceaţă pe mai multe drumuri din ţară

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Pe alocuri, vizibilitatea scade sub 100 de metri. Totodată, pe drumul paralel, DN7, în judeţul Argeş, se circulă în condiţii asemănătoare, pe segmentul Piteşti – Găeşti.

De asemenea, ceaţa reduce vizibilitatea sub 50 de metri în judeţul Covasna. În partea de nord a judeţului Ilfov şi în judeţul Dâmboviţa, pe DN71 şi DN72, pe alocuri, vizibilitatea scade sub 100 de metri. În judeţul Prahova, pe DN1, vizibilitatea este mai redusă în zona Băicoi, sub 50 de metri, iar pe celelalte drumuri din zona de şes, este de aproximativ 100 de metri.

Pentru evitarea oricărui eveniment rutier, Infotrafic recomandă conducătorilor auto să manifeste maximum de prudenţă pe tronsoanele de drumuri pe care încă persistă ceaţa – şi nu numai –, să circule cu viteză încadrată în limite legale, să nu se lanseze în efectuarea manevrelor de depăşire înainte de a se asigura temeinic şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculul din faţă, în aşa fel încât, la nevoie, oprirea să se poată face în siguranţă.