Se circulă în condiţii de iarnă în mai multe zone din ţară. Vezi unde este traficul paralizat din cauza ninsorilor

Iarna îşi intră în drepturi şi dă bătăi de cap şoferilor. În mai multe zone din ţară se circulă cu dificulatate din cauza ninsorilor. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează conducătorii auto că se circulă în condiţii de iarnă.

28 dec. 2016, 08:24
Se circulă în condiţii de iarnă în mai multe zone din ţară. Vezi unde este traficul paralizat din cauza ninsorilor

UPDATE 12.45. Pe DN1, pe Valea Prahovei, se circulă în coloană între Sinaia şi Buşteni şi la intrarea în Comarnic dinspre Ploieşti, pe sensul de mers către Braşov. În sens invers, a început să se formeze coloană la intrarea în Buşteni dinspre Azuga. Partea carosabilă este umedă.

A nins în zona montană a judeţelor Prahova şi Braşov, iar traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă. Stratul de zăpadă (în amestec cu material antiderapant) măsura aproximativ un centimetru pe DN1A Babarunca – Cheia, însă a început să se topească, deoarece s-a acţionat cu utilaje de deszăpezire.

În judeţul Gorj, pe DN67C Novaci – Rânca, există în zona înaltă un strat subţire de zăpadă frământată (în amestec cu material antiderapant).

A nins şi pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, dar nu s-a depus zăpadă pe carosabil.

Vezi si: PROGNOZA METEO. Temperaturi scăzute în toată ţara

UPDATE 11:50. În judeţul Braşov, începând cu ora 11:50, a fost luată măsura restricţionării temporare a traficului rutier pe DN1E, atât dinspre Braşov către Poiana Braşov, cât şi dinspre Râşnov, deoarece parcările din staţiune sunt pline. Accesul către Poiana Braşov va fi permis pe măsură ce alte autovehicule părăsesc staţiunea. Restricţia nu se aplică  transportului  public de călători şi autovehiculelor care asigură aprovizionarea staţiunii.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (9:15), ninge în zona montană a judeţelor Prahova şi Braşov, iar traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă. Stratul de zăpadă (în amestec cu material antiderapant) măsoară aproximativ un centimetru pe DN1 între Timişu de Jos şi Azuga, pe DN1A Babarunca – Cheia, pe DN73A – Pârâul Rece, pe DN10 – Teliu şi pe DN1E – Poiana Braşov. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Având în vedere atenționarea cu cod galben referitoare la precipitaţii sub formă de ninsoare şi la vânt puternic emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă până mâine la ora 10:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=927), conducătorilor auto le este recomandat să circule prudent, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos. Atenţionăm, de asemenea, că pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.