Se complică situaţia. Traian Băsescu, implicat în scandalul Mircea Băsescu-Bercea Mondial. Există înregistrări

Se strânge laţul în scandalul "Bercea-Băsescu". Marţi, a doua zi de Rusalii, la Constanţa, fiul lui Bercea Mondial va formula plângere penală, susţinută cu probe audiovideo, pentru trafic de influenţă împotriva fratelui preşedintelui României.

07 iun. 2014, 09:33
Se complică situaţia. Traian Băsescu, implicat în scandalul Mircea Băsescu-Bercea Mondial. Există înregistrări

În fară de plângerea penală, tot marţi, vor fi depuse la DNA Constanţa şi misterioasele înregistrări filmate, promise de Izaura, fiica lui Bercea, înregistrări în care, potrivit avocatului-general Pavel Abraham–se vede şi se aude Mircea Băseascu, dar se invocă şi un nume foarte important: numele… Traian Băsescu, scrie ziarulring.ro.

Citeşte şi Marian Căpăţână, explicaţii NĂUCITOARE în scandalul dintre Bercea Mondial şi Mircea Băsescu

Cazul flagrantului de la Constanţa, în care ginerele şi fiica lui Bercea Mondial au fost denunţaţi de Mircea Băsescu şi prinşi în flagrant de şantaj, s-a dezbătut în această săptămână pe toate feţele.

„Bercea Mondial şi fiul său, Florin Anghel, vor merge la Constanţa. Florin va fi audiat marţi. Vom fi şi noi, avocaţii, probabil, acolo. Ca moment de noutate, vă spun că avem înregistrările video pe care o să le prezentăm ca probă. Ei (n.r. – Bercea şi fiul său) au făcut mai multe denunţuri pe care le-au înaintat şi o să le susţinem cu probe, dar marţi o să facem şi o plângere penală, pentru o faptă determinată, împotriva celor care sunt vinovaţi. Şi atunci, ar trebui să se ia măsuri împotriva cuiva. Ca să nu ne ascundem după degete, ar trebui să se ia măsuri împotriva lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână. Pentru unul va fi formulată plângere, probabil, pentru trafic de influenţă, iar pentru celălalt, pentru complicitate la trafic de influenţă”.

Citeşte şi RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în scandalul dintre Bercea Mondial şi Mircea Băsescu. Vezi cine ar fi luat banii

„Se vede foarte clar. Suma este 600.000”

„Am văzut. Până acum eram un pic neliniştit, fiindcă eram vulnerabil în sensul că, dacă nu apărea nimic vreodată sau nu puteam face dovada (n.r. – a înregistrării cu Mircea Băsescu şi a sumelor mari de bani vehiculate pentru liberarea lui Bercea), se putea spune că sunt mincinos şi îmi pierdeam credibilitatea. Dar aşa, acum, pot să spun că există şi o să fie prezentate autorităţilor. Iar cu ceilalţi, dacă se va impune, dacă ei vor, dacă nu se vor lua măsurile potrivite, nu ştiu ce va fi, vom vedea. E o luptă judiciară”, a completat Pavel Abraham, avocatul familiei Bercea.

Vezi mai multe amănunte aici.