Se dă startul la reduceri. Vezi unde eşti aşteptat cu preţuri mai mici

Între 15 ianuarie şi 15 aprilie comercianţii au dreptul să facă reduceri la produsele de toamnă iarnă. Unii au decis să nu mai aştepte venirea zăpezii

RomaniaTV.net
14 ian. 2012, 11:25
Se dă startul la reduceri. Vezi unde eşti aşteptat cu preţuri mai mici

Sezonul rece s-a încheiat, cel puţin din punctul de vedere al comercianţilor. Sute de magazine au anunţat că începând de duminică dau startul la reduceri şi speră ca acest fapt să le aducă o creştere a vânzărilor, informează Mediafax.

Aproape o sută de lanţuri de magazine şi comercianţi anunţă reduceri consistente de preţuri la produsele de iarnă numai în Sectorul 1. Primăria a primit notificări în acest sens, iar reducerile vor fi între 20 şi 70 la sută, la îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte produse nealimentare.

Şi în Sectorul 2, şi în Sectorul 6 zeci de comercianţi au anunţat reduceri consistente de preţ începând cu data de 15 decembrie.

Perioada de soldare este stabilită de lege între 15 ianuarie şi 15 aprilie, pentru produsele de toamnă-iarnă. În acest interval, comercianţii îşi pot stabili o durată maximă de 45 de zile în care pot vinde produse la preţuri reduse. Reducerile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier, cum ar fi confecţii, marochinărie, tricotaje, încălţăminte sau articole sportive. Potrivit Ordonanţei de Guvern nr. 99/2000 cu modificările şi completările ulterioare, vânzările de soldare pot fi efectuate după o notificare prealabilă adresată Primăriei.