Se dau 10.000 de lei de la stat pentru aceşti români. Ce condiţiile trebuie să îndeplineşti pentru a primi toţi banii

Guvernul a decis să acorde un nou ajutor românilor vulnerabili. Astfel, ajutorul va avea o valoare de aproape 10.000 de lei şi de le va beneficia o anumită categorie de români.

05 iun. 2023, 16:24
Se dau 10.000 de lei de la stat pentru aceşti români. Ce condiţiile trebuie să îndeplineşti pentru a primi toţi banii
Se dau 10.000 de lei de la stat pentru aceşti români. Ce condiţiile trebuie să le îndeplineşti pentru a primi toţi banii

Se dau 10.000 de lei de la stat pentru aceşti români. Este vorba despre aproximativ 2.000 de euro, sumă acordată prin programul Prima Conectare, unul de sprijin pentru persoanele vulnerabile din România. Astfel, românii cu venituri reduse pot primi o finanțare de circa 10.000 de lei pentru a-și racorda casele la rețelele publice de apă și canalizare.

Programul este dedicat doar persoanelor  cu o medie a veniturilor nete lunare sub 3.000 lei. În plus, solicitantul trebuie să aibă domiciliul într-o gospodărie nebranșată la sistemul public de alimentare cu apă sau de canalizare și să își exprime acordul cu privire la participarea în cadrul programului. Sumele pot fi solicitate doar prin intermediul operatorilor de apă și canalizare, ajutorul maxim pentru branșarea unei gospodării fiind de 9.350 lei, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu.

Citeşte şi: Marcel Boloş anunţă majorarea cu 50% a voucherelor de 2.000 de lei: „Voi propune această măsură în Guvern

Solicitările se fac pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu până la 26 iunie, inclusiv, în limita bugetului alocat, sumele urmând a fi acordate în ordinea înscrierii. Trebuie menţionat că proiectele care vor fi respinse în prima rundă pot fi redepuse în cadrul apelului de proiecte din a doua rundă, fiind considerate din punct de vedere procedural proiecte nou-depuse.

Citeşte şi: Vouchere 2023. Când va intra noua tranşă de 250 de lei pe cardurile milioanelor de români

„În cadrul programului se acordă finanțare pentru realizarea țintelor cuprinse în Investiția 3 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Sprijinirea conectării populației cu venituri mici la rețelele de alimentare cu apă și / sau canalizare existente din cadrul Componentei C1: Managementul Apei și contribuie la îndeplinirea Reformei 1. Consolidarea cadrului de reglementare pentru managementul sustenabil al sectorului de apă și apă uzată și pentru accelerarea accesului populației la servicii de calitate conform directivelor europene”, precizează AFM.