Se dau 10 tichete sociale de Crăciun de la primărie pentru vârstnici şi pachete de dulciuri pentru micuţi. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi voucherele

Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, în perioada 20 noiembrie – 22 decembrie 2023, Direcția de Asistență Socială (DAS) derulează Campania „Dar din suflet pentru seniori”, în cadrul căreia municipalitatea oferă vârstnicilor brașoveni tichete sociale în valoare de 200 de lei.

26 nov. 2023, 18:25
Se dau 10 tichete sociale de Crăciun de la primărie pentru vârstnici şi pachete de dulciuri pentru micuţi. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi voucherele

Tichete sociale de câte 200 de lei pentru vârstnici. Beneficiarii sunt persoanele cu domiciliul în Brașov, cu vârsta de minim 63 de ani femeile și 65 de ani bărbații și cu venituri de până la 1.700 de lei/lunar. Valoarea tichetelor sociale este de 200 de lei.

De acest sprijin financiar beneficiază persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:

– au domiciliul stabil în municipiul Brașov;
– au venituri de până la 1700 lei/lună;
– au vârsta de minim 63 ani femeile sau minim 65 ani bărbații sau împlinesc vârsta până în data de 31decembrie 2023 inclusiv;
– nu au datorii față de bugetul local.

„Din această săptămână am început campania dedicată seniorilor Brașovului, «Dar din suflet», cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. Am pregătit peste 6.000 de tichete valorice care să le aducă un mic ajutor bunicilor brașoveni. Cei care au beneficiat cu ocazia sărbătorilor de Paște de aceste tichete sociale nu mai trebuie să depună nici o cerere. Sunt suficiente actul de identitate și cuponul de pensie în original pentru a ridica tichetele. Beneficiarii care nu au mai beneficiat de program pot trimite cererea și documentele necesare prin e-mail sau pot veni direct la sediul DAS pentru a intra în posesia acestora. Persoanele care nu se pot deplasa pot trimite un împuternicit”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu, potrivit BrasovCity.ro.

Tichete sociale 2023. Moş Crăciun aduce şi în acest an „a 13-a pensie” seniorilor cu venituri modeste

Sprijinul financiar din cadrul programului „Dar din suflet pentru seniori” se acordă sub formă de tichete sociale în valoare de 200 lei (10 bonuri – 20 lei bucata), care pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare. Conform precizărilor reprezentanților Direcției de Asistență Socială, în campania pentru sărbătorile de Paște, 6.117 de brașoveni au beneficiat de aceste tichete.

Persoanele care nu au mai beneficiat de acest program, dar îndeplinesc condițiile de eligibilitate, trebuie să depună o cerere, însoțită de următoarele documente: actul de identitate (CI sau BI) original, cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, iar pentru cazul în care nu se pot deplasa, împuternicire olografă însoțită de documente medicale din care să reiasă incapacitatea solicitantului de a se deplasa, precum și actul de identitate al împuternicitului.

Ridicarea tichetelor sociale se face de la sediul DAS Brașov (fie personal, fie prin persoană împuternicită), cu actele în original.

Programul de lucru cu publicul al Direcției de Asistență Socială Brașov este: luni, marți, miercuri, vineri între orele 08:30-15:00 (pauză de dezinfecție 11:30-12:00) și joi între orele 8.30-17.00 (pauză de dezinfecție 14:30-15:00).

Tichete sociale de Crăciun şi pentru familiile nevoiașe din Rovinari

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă 2023, Consiliul Local al orașului Rovinari și Primăria Rovinari vor acorda tichete sociale cu o valoare de 100 lei/tichet cu T.V.A. și pachete cu dulciuri pentru copii, în valoare de 80 lei/pachet cu T.V.A., conform legislației în vigoare, pentru familiile/persoanele cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ teritorială a orașului Rovinari, ale căror venituri/membru de familie se încadrează până la suma de 634 lei/luna (limita maximă admisă pentru beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010).

Ordonanţa austerităţii taie primele de Crăciun. Ce bugetari riscă să piardă 3.000 de lei în decembrie şi voucherele de vacanţă din 2024
Înscrierile s-au făcut la sediul Primăriei Oraș Rovinari – Compartimentul Protecție Socială, unde s-a eliberat un bon de ordine pe care beneficiarul îl va prezenta în data programării persoanei înscrise, la distribuirea tichetelor sociale și a pachetelor cu dulciuri.

Tichetele sociale se vor distribui familiilor după cum urmează :

– la persoanele singure și familii cu doi membri – un tichet social;

– la familiile compuse din trei-cinci membri – două tichete sociale;

– la familiile compuse din peste cinci membri – trei tichete sociale.

Pachetele cu dulciuri se vor distribui doar copiilor proveniți din familiile beneficiare de tichete sociale până la vârsta de 18 ani, inclusiv pentru cei care fac dovada că frecventează cursuri liceale sau cursuri de școli profesionale. În total, au fost depuse puțin peste 200 de cereri pentru tichetele sociale și pachetele cu dulciuri.