Se dau 640 de lei de la stat pentru masa de Paşte! Anunțul lui Marcel Boloș pentru milioane de români

Românii vor primi ajutoare în valoare de 640 de lei înainte de Paște. 250 de lei reprezintă alimentarea voucherelor de alimente, alţi 390 pachete de ajutoare de la UE, care vor ajunge însă doar la 50% dintre beneficiari.

04 apr. 2023, 16:29
Se dau 640 de lei de la stat pentru masa de Paşte! Anunțul lui Marcel Boloș pentru milioane de români

Masa de Paşte va fi plină pentru românii sărmani. Românii care beneficiază de programul „Sprijin pentru România” vor primi în avans plata aferentă lunii aprilie chiar înainte de Paște, mai precis în Săptămâna Mare, potrivit afirmațiilor făcute Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşte.

Tichete sociale de Paşte 2023. Cine sunt beneficiarii, peste 100 de magazine primesc voucherele

În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. (…) Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşte”, a precizat Marcel Boloș.

Valoarea produselor din pachetele de alimente este de 390 de lei
Afirmația a fost făcută de oficialul Guvernului în cadrul unei vizite de lucru în orașul Urlați la depozitul Oltina, unde sunt depozitate peste 400.000 de pachete de alimente.

Totodată, ministrul a precizat că pe mesele românilor vor ajunge și pachetele de ajutoare oferite de Uniunea Europeană. Sunt peste 1,2 milioane de beneficiari însă, din păcate nu toți vor primi alimentele de Paște.

„Dacă am cumpăra produsele din pachet de la raft ar costa 390 de lei. În total, valoarea pachetelor care ajung către români în această perioadă este de 50 de milioane de euro şi înseamnă 30 de tone de alimente.

Îi felicit pe toți cei implicați în acest program, care este un real succes. Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher, iar întâietate vor avea întotdeauna producătorii naționali”, a completat Marcel Boloș.

Pachetele cu alimente conțin cinci pungi de făină albă de grâu a câte un kilogram, patru pungi de mălai, paste făinoase, patru litri de ulei, zahăr, orez, conserve din carne de vită și de porc, gemuri și conserve din pate de ficat.

Prin urmare, românii aflați în pragul sărăciei vor primi din partea Guvernului un ajutor nesperat de 640 de lei reprezentând valoarea voucherului Sprijin pentru România cumulat cu pachetul de alimente a cărui cost de achiziție este de 390 de lei.

„Sprijinul pentru alimente și mese calde acordat românilor vulnerabili continuă și în 2023, odată cu majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul. Au fost virate sumele pentru prima tranșă de anul acesta, adică a tranșa a V-a din program, de care vor beneficiază aproape 2,4 milioane de români.

Programul marilor magazine de Paște. În ce interval orar vor fi deschise hipermarketurile Kaufland

Ne respectăm astfel promisiunea față de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare și în acest an, cu o nouă tranșă în luna aprilie. De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie.

Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă și nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și pentru achiziționarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanțat din fonduri europene, 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a precizat Boloș pe pagina personală de Facebook.