Se dau ajutoare de 5000 de euro de la stat. Ce trebuie să faci ca să pui mâna pe bani

Fermierii ce cultivă legume în sere și solarii, pot accesa, începând din 2020, un sprijin total de 5.000 de euro numai din ajutoare de minims. În plus, la aceste sume se adaugă şi subvenția APIA pe suprafață.

01 oct. 2019, 07:20
Se dau ajutoare de 5000 de euro de la stat. Ce trebuie să faci ca să pui mâna pe bani

Subvenția de la stat pentru cultura de roşii rămâne de bază, potrivit unor calcule făcute de către Florin Ciobanu, președintele Asociației Tinerilor Fermieri Olt, scrie agrointel.ro.

Citeşte şi Se dau bani în avans de la stat pentru zeci de mii de români. Cum pot fi accesate subvenţiile

Ajutorul de minimis pentru tomate a crescut la 3.000 de euro pe an pentru cei care cultivă legumele în spații protejate de minim 1.000 mp și valorifică o producție minimă de 2 kg/mp, adică 2.000 de kg pe ciclul de producție ales: pentru ciclul 1, vânzarea trebuie făcută în perioada ianuarie – mai, iar pentru ciclul 2, în perioada noiembrie – 20 decembrie, inclusiv.

Noua schemă de ajutor de minimis pentru legume este cea cu care producătorii își pot urca banii încasați la 5.000 de euro. Începând de anul viitor se va putea accesa un ajutor de minimis de 1.000 de euro pentru culturile de castraveți, ardei gras și vinete cultivate, fiecare, pe câte 1000 mp. Un beneficiar poate accesa cel mult 2.000 de euro, pentru două culturi, la alegere din cele trei care intră la noua schemă.