Se dau amenzi de 5.000 de lei pentru acești șoferi care fac zgomot pe timpul nopții în București

Șoferii și motocicliștii care fac zgomote puternice pe timpul nopții, pe străzile Capitalei, ar trebui să facă amenzi usturătoare, spune un consilier general din București.

09 mart. 2023, 13:55
Se dau amenzi de 5.000 de lei pentru acești șoferi care fac zgomot pe timpul nopții în București

Consilierul Gabriel Rau (USR) cere ca circulația vehiculelor care produc zgomot peste 95 decibeli să fie permisă doar în intervalul orar 08.00 – 21.59.

Amenzile pentru șoferi ar putea ajunge până la 5.000 de lei și se aplică:

  • În cazul depășirii nivelului de zgomot în intervalul 95 dB(A) – 100 dB(A) amenda contravențională va fi cuprinsă între 1.500 RON și 2.500 RON;
  • În cazul depășirii nivelului de zgomot de 100 dB(A) amenda contravențională va fi cuprinsă între 4.000 RON și 5.000 RON.

Citește și RCA 2023. Veste proastă pentru şoferii tineri, care sunt noile tarife, majorări semnificative

Măsurarea zgomotului produs de vehicule se va face prin sondaj, de către Poliția Rutieră și Registrul Auto Român, în baza unui protocol deja încheiat între Poliția Rutieră și Registrul Auto Român, arată proiectul.

Constatarea și sancționarea contravențiilor ar urma să fie făcute de către Poliția Rutieră.

Proiectul de hotărâre a fost respins o dată de Consiliul General, cu toate că Capitala este poluată fonic în fiecare noapte de șoferi sau motocicliști care fie își ambalează motoarele peste limită, fie se antrenează în curse ilegale.

Citește și Șoferi amendați dacă se urcă la volan la bustul gol sau dacă fac pana prostului. Reguli bizare din Codul Rutier