Șoferi amendați dacă se urcă la volan la bustul gol sau dacă fac pana prostului. Reguli bizare din Codul Rutier

Șoferii, inclusiv turiștii, din Thailanda pot fi amendați dacă sunt prinși la volan la bustul gol, iar în Japonia riști să ajungi la închisoare dacă te urci într-o mașină al cărui șofer este beat.

05 mart. 2023, 09:11
Șoferi amendați dacă se urcă la volan la bustul gol sau dacă fac pana prostului. Reguli bizare din Codul Rutier

În Germania, șoferii pot fi amendați cu 70 de euro dacă rămân fără benzină sau motorină pe autostradă. Autoritățile consideră că ei trebuie să fie atenți și să nu se pună în pericol trăgând pe dreapta, potrivit Digi24.

În Japonia, pe vreme ploiasă șoferii trebuie să aibă mașina echipată cu apărătoare de noroi pentru a nu stropi pietonii. Totodată, pasagerii riscă până la 3 ani de închisoare dacă se urcă în mașina unui șofer care a consumat alcool.

Citește și: 1.634 de persoane au murit și aproape 3.700 au fost rănite anul trecut în accidente rutiere în România

Elvețienii nu au voia să își spele mașina în fața casei și în niciun loc care nu e amenajat. Astfel, autoritățile vor să evite ca substanțe potențial periculoase să ajungă în rețeaua de apă.

În Australia nu ai voie să transporți prea mulți cartofi, mai exact peste 50 de kilograme.

Citește și: Dublă tragedie în Olt. Şoferul care a provocat teribilul accident ar fi fost drogat

În Thailanda nu ai voie să urci la volan dezbrăcat. Șoferii sunt obligați să poarte mereu ceva în partea superioară a corpului când sunt la volan. Iar legea e valabilă și pentru turiști.