Se dau bani de la stat. Cine sunt copiii care vor primi lunar 150 de lei. Care sunt condițiile

Vin vești bune pentru copiii legitimați la cluburile sportive. Începând de anul viitor aceștia ar putea primi în fiecare lună tichete în valoare de 150 de lei. Aceste vor fi utilizate printre altele pentru achiziția de articole și echipamente sportive.

14 oct. 2022, 17:28
Se dau bani de la stat. Cine sunt copiii care vor primi lunar 150 de lei. Care sunt condițiile

Proiectul legislativ urmează să fie supus votului Camerei Deputaților, care este for decizional. Dacă tichetele de sportiv vor fi aprobate de Guvern, copiii legitimați la cluburile sportive vor primi lunar 150 de lei pentru achiziția de articole și echipamente sportive specifice disciplinei practicate, pentru transportul sportivilor între localități, pentru achiziția de suplimente nutritive sau pentru recuperare medicală.

Citește și Statul crede că o familie poate trăi decent în România cu 11 lei/zi. Specialiștii îl contrazic: ”Nu uitați că o casă cu doi copii are nevoie și de alte lucruri”

Aceste tichete vor putea fi utilizate numai pe teritoriul României și vor fi valabile doar dacă au înscrisă pe ele o serie și vor cuprinde cel puțin următoarele lucruri:

  • emitentul și datele sale de identificare;
  • valoarea nominală a tichetului de sportiv;
  • seria și numărul legitimației de sportiv, cu menționarea numelui structurii sportive la care acesta este legitimat și categoria de vârstă;
  • interdicția de a utiliza tichetul de sportiv în alte scopuri, acesta trebuie ultilizat doar în domeniul sportului;
  • spațiu pentru înscrierea numelui, a prenumelui și a codului numeric personal ale sportivului care are dreptul să le utilizeze;
  • elementele de identitate vizuală ale structurii sportive și ale Ministerului Sportului.

Tichetele de sportiv care le vor fi distribuite micuților vor avea o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii.

Citește și Mai mulţi bani pentru copiii care merg la şcoală. Guvernul măreşte sumele forfetare alocate elevilor pentru transport