Se dau bani de la stat! Fermierii ar putea primi subvenţii de 35.000 de euro

Sunt veşti bune pentru fermierii români. Aceştia ar putea primi subvenţii în valoare de 35.000 de euro pâna la finalul lunii septembrie, dacă statul va avea suficienţi bani la buget.

02 iun. 2022, 18:42
Se dau bani de la stat! Fermierii ar putea primi subvenţii de 35.000 de euro
Fermierii ar putea primi subvenţii de 35.000 de euro

Se dau bani de la stat! Este vorba despre 35.000 de euro pe fermă şi 400.000 de euro pe IMM. Decizia a fost luată de oficialii de la Bruxelles.

Se dau bani de la stat! Veşti bune pentru fermieri

Oficialii de la Bruxelles au decis că statele membre ale Uniunii Europene pot acorda un ajutor fermelor şi IMM-urilor, dacă au suficienţi bani la bugetul naţional.

Citeşte şi Cât costă să te debranşezi de la Termoenergetica. Documentele de care ai nevoie

Achim Irimescu, ministru plenipotențiar în cadrul Reprezentanței Permanente a României la UE, făcut câteva precizări legate de aceste subvenţii pe care le-ar putea primi fermierii români până la finalul lunii septembrie.

”Revenind la ceea ce s-a discutat la Bruxelles, este o veste care este bună, dacă avem bani la bugetul național – cadrul temporar prin care statele membre pot acorda 35.000 euro/fermă sau 400.000 euro/IMM. Acești bani trebuie să fie dați cât mai repede cu putință, înainte de 30 septembrie 2022”, a precizat Achim Irimescu pentru AGRO TV.

Citeşte şi Milioane de români vor primi mai mulţi bani în mână de azi. Decizia a apărut în Monitorul Oficial

De asemenea,  Comisia Europeană anunţă că a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 300 de milioane de euro, menită să-i ajute pe agricultorii români după pandemie.

Comisia Europeană informează că schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat.În cadrul schemei, sprijinul public va lua forma unor subvenţii directe de până la 120.000 de euro per beneficiar.

Vor putea beneficia de sprijin toate întreprinderile mici şi mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi industriei alimentare.

Măsura vizează atenuarea deficitelor de lichidităţi cu care se confruntă aceste întreprinderi şi abordarea unei părţi din pierderile pe care le-au suferit din cauza pandemiei de coronavirus şi a măsurilor restrictive pe care autorităţile române au trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului, informează mediafax.