Cât costă să te debranşezi de la Termoenergetica. Documentele de care ai nevoie

Pentru a nu mai depinde de Termoenergetica, mulţi bucureşteni decid să se debranşeze şi să-şi monteze centrală de apartament. Drumul este unul lung şi destul de costisitor, însă cei mai mulţi spun că merită tot efortul deoarece au apă caldă şi căldură la discreţie.

02 iun. 2022, 17:08
Cât costă să te debranşezi de la Termoenergetica. Documentele de care ai nevoie

Cât costă să te debranşezi de la Termoenergetica. Potrivit calculelor făcute de jurnaliştii de la dcbusiness, debranşarea şi montarea unei centrale de apartament poate ajunge la 15.000 de lei. Suma poate creşte în funcţie de câte calorifere ai nevoie, de modelul centralei, lungimea reţelei de gaze, numărul de focuri, tipul blocului, etc.

Cât costă să te debranşezi de la Termoenergetica. Tot ce trebuie să ştii dacă vrei să-ţi pui centrală

Citeşte şi Milioane de români vor primi mai mulţi bani în mână de azi. Decizia a apărut în Monitorul OficialPret estimativ proiectare+executie instalatie gaze: 2.100 leiPret estimativ debransare Termoenergetica: 3.000 leiPret estimativ manopera instalatie termica: 3.700 leiPret estimativ materiale instalatie termica: 2.900 leiPret estimativ centrala termica: 3.700 lei

Etapele debranşării de la Termoenergetica. Documentele de care ai nevoie

– Cererea tip se trimite la adresa de e-mail [email protected] sau se prezintă în zilele de luni-vineri, orele 08.00-15.00 la Serviciul Tehnic din str. Constantin Rădulescu Motru nr. 18, sector 4 în vederea completării rubricii cu evidența apartamentelor deconectate din blocul (scara) solicitantului și a modului de contorizare.

– După completarea rubricii cu evidența apartamentelor deconectate din blocul (scara) solicitantului și a modului de contorizare din cerere, Serviciul Tehnic o va trimite pe e-mail solicitantului/împuternicitului acestuia. Aceasta se va putea ridica și fizic în zilele de luni-vineri, orele 08.00-15.00.

– Proiectul tehnic se va întocmi în concordanță cu evidența apartamentelor deconectate ce sunt confirmate în cerere.

– Dosarul complet conform cerințelor din cererea de deconectare se poate depune la sediul din str. Constantin Rădulescu Motru nr. 18, sector 4, de luni-vineri, orele 08.00-15.00. La depunere se achită taxa de verificare a documentației și emitere a avizului tehnic de deconectare.

– Avizul tehnic de deconectare se emite în termen de 30 de zile de la data înregistrării documentației.

– În situația în care proiectul tehnic prezintă greșeli/erori de calcul,solicitantul/împuternicitul acestuia va fi notificat în vederea refacerii proiectului tehnic depus inițial.
Notă: Documentația tehnică refăcută se poate depune la sediul din str. Constantin Rădulescu Motru nr. 18, sector 4, în zilele de luni-vineri, orele 08.00-15.00. Continuarea procedurii de deconectare va fi condiționată de achitarea taxei de reverificare a documentației.

– După primirea avizului tehnic de deconectare solicitantul se va prezenta cu un exemplar al acestuia în original semnat și ștampilat de către asociația de proprietari la Serviciul Facturare de sector conform indicațiilor din aviz. După predarea acestuia la Serviciul Facturare de sector, solicitantul va primi factura ce va conține taxa de deconectare. Continuarea procesului este condiționată de achitarea taxei.

– După achitarea taxei de deconectare, solicitantul se va prezenta la Serviciul Facturare de sector cu dovada plății.După aceea, solicitantul va fi contactat în vederea efectuării deconectării și întocmirii procesului verbal de deconectare (4 exemplare).
Notă: Materialele necesare efectuării deconectării vor fi asigurate de către solicitant.

– După completarea de către salariatul companiei a procesului verbal de deconectare (4-patru exemplare), solicitantul are obligația de a semna și ștampila toate cele 4 (patru) exemplare la asociația de proprietari. Cele 4 (patru) exemplare în original se vor preda obligatoriu la Serviciul Facturare de Sector în vederea modificării contractului de furnizare a energiei termice.

– După modificarea făcută la contractul de furnizare a energiei termice, solicitantul va primi 2 (două) exemplare în original a proceselor verbale de deconectare completate cu datele noi ale contractului de furnizare a energiei termice. Un exemplar din acestea va fi predat obligatoriu la asociația de proprietari.

Citeşte şi Ministrul Finanţelor, avertisment despre situaţia complicată a economiei. „Nu o să folosesc cuvântul criză. Suntem în criză de când ne-am născut”