Se dau bani de la stat pentru elevi. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Publicat: Joi, 03 Septembrie 2020 11:08 // Actualizat: Joi, 03 Septembrie 2020 22:56 // Sursa: romaniatv.net

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptată de Guvern, elevii care provin din familii defavorizate vor primi tichete sociale pe suport electronic în valoare de 500 de lei/an şcolar, din fonduri externe nerambursabile, pentru a-şi achiziţiona rechizite şi haine.

„Potrivit acestui act normativ, tichetele se vor acorda copiilor din învăţământul de stat preşcolar proveniți din familii în care venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură ( până la 284 lei/membru de familie) și copiilor din învăţământul de stat primar/gimnazial proveniți din familii în care venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară (respectiv până la 1.115 lei/membru de familie)" se arată în comunicatul de presă emis de Prefectura Maramureș.

Programul va fi gestionat de Ministerul Fondurilor Europene și se va implementa prin intermediul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, finanţat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane. Principalele organizații partenere în cadrul programului sunt instituțiile prefectului și autoritățile administrației publice locale.

Citeşte şi Veşti proaste pentru părinţi înainte de începerea anului şcolar. Sute de after school-uri nu mai pot funcţiona

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus elevi ordonanţă de urgenţă rechizite sprijin financiar
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H