Se dau bani de la stat pentru tinerii fermieri care se întorc din diaspora. Ce trebuie să facă pentru a primi 50.000 de euro

Tinerii fermieri care se întorc din străinătate pot primi până la 50.000 de euro de la stat pentru a-şi dezvolta o afacere în agricultură, în România. Banii provin din fonduri europene.

30 iun. 2021, 17:54
Se dau bani de la stat pentru tinerii fermieri care se întorc din diaspora. Ce trebuie să facă pentru a primi 50.000 de euro

Se dau bani de la stat pentru tinerii fermieri care se întorc din diaspora. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a prelungit termenul până la care românii din străinătate se pot înscrie la fondurile europene de câte 40.000 de euro sau 50.000 de euro.

Se dau bani de la stat pentru tinerii fermieri care se întorc din diaspora

Citeşte şi Marcel Ciolacu, noi critici despre PNRR: Nu poţi sa mergi la Bruxelles cu planurile lui Ceauşescu şi să faci agricultură ca pe vremea lui

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prelungeşte până la data de 5 iulie 2021, ora 16.00 termenul de depunere a cererilor de finanţare pentru tinerii români din diaspora care vor să-şi dezvolte propria afacere în agricultură în România.

Până în prezent au fost depuse 172 de proiecte a căror valoare însumează 6,9 milioane euro. Până la atingerea plafonului de depunere a proiectelor mai sunt disponibile fonduri în valoare de 23 milioane euro.

Finanțarea se acordă tinerilor fermieri sub formă de sumă forfetară în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Contractului de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului în funcție de implementarea corectă a Planului de Afaceri, fără a depăși trei ani (cinci ani pentru exploatațiile pomicole) de la semnarea Contractului de finanțare.

Acordarea sprijinului va fi proporțională cu gradul de îndeplinire a Planului de Afaceri, potrivit startupcafe.ro. 

Citeşte şi Veşti bune pentru fermieri. Anunţul de ultimă oră al ministrului Agriculturii