Marcel Ciolacu, noi critici despre PNRR: Nu poţi sa mergi la Bruxelles cu planurile lui Ceauşescu şi să faci agricultură ca pe vremea lui

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, referindu-se la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), România a plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde pentru agricultură, iar miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oros s-au întors cu zero euro pentru acest domeniu. Nu poţi sa mergi la Bruxelles cu planurile lui Ceauşescu şi să faci agricultură ca pe vremea lui, a spus Marcel Ciolacu

12 iun. 2021, 14:32
Marcel Ciolacu, noi critici despre PNRR: Nu poţi sa mergi la Bruxelles cu planurile lui Ceauşescu şi să faci agricultură ca pe vremea lui

Marcel Ciolacu continua să critice PNRR. Aflat sâmbătă la Craiova, liderul PSD a reproşat miniştrilor din Guvernul Cîţu că nu au fost în stare să întocmească corect documente astfel încât să obţină finaţări pentru diverse domenii din România care necesită investiţii urgente.

„O să continuu să critic acest PNRR. Europa ne creează aceste oportunităţi, dar dacă noi trimitem documente pe care nu le citim, documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte şi de asta se justifică această sumă imensă. Sunt ferm convins că altfel ar fi arătat acest PNRR. Deoarece nu au vrut un dialog cu autorităţile locale s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei. O să continui să critic acest PNRR. Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum am prins Polonia, Ungaria, Bulgaria.

Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a spus Marcel Ciolacu, în conferinţa de presă de la Craiova.

Vă reamintim că Marcel Ciolacu i-a cerut demisia ministrului Cristian Ghinea pentru „eşecul” privind PNRR.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spune despre Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, că „n-a convins pe nimeni cu inteligența sa, dar i-a zăpăcit pe toți cu tâmpeniile sale”.

„Ce demisii ceri tu, Cristian?! N-ai plecat? Încă mai ești în Guvernul României?! Când toată lumea îți spune că ești un dezastru național, tu încă mai ai tupeu să scrii baliverne pe Facebook?!
Cristian, Comisia Europeană a avut timp – în doar 4 ZILE! – să-ți citească PNRR-ul. Da, cel pe care tu l-ai trimis la Bruxelles. FĂRĂ SĂ-L CITEȘTI! Au citit și s-au crucit!
Cristian, nu ți-a fost rușine să ieși la televizor, acum două zile, și să minți nonșalant că totul e ok, deși știai foarte bine ce observații devastatoare ai primit de la Comisia Europeană??!”, a scris preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Cristian Ghinea să demisioneze din Guvern.

„Cristian, TU ești un dezastru! ZERO! Cum să îți spun în ”penerereză” ca să înțelegi și tu: PLEACĂ ACASĂ!!!!”, a mai spus Ciolacu.

„Dacă parlamentarii PNL și UDMR nu votează moțiunea simplă pe care am depus-o împotriva lui Ghinea, atunci vor răspunde în solidar cu acest ministru ZERO care și-a dorit ca miliardele din PNRR să se ducă la firmele de consultanță și clienții săi politici!!!!”, a avertizat Ciolacu.

Citeşte şi: PNRR, reproşuri pe bandă rulantă de la Comisia Europeană. Proiecte întregi sunt DEMOLATE