Se dau bani în plus la salariu, coeficienţii de salarizare au fost majoraţi. Iohannis a promulgat luni legea

Publicat: Luni, 27 Aprilie 2020 17:17 // Actualizat: Luni, 27 Aprilie 2020 17:36 // Sursa: romaniatv.net
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care are ca obiect de reglementare majorarea coeficienţilor de salarizare pentru anumite profesii și funcții.

SALARII MAJORATE. Actul normativ modifică anexa a II-a a Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Potrivit legii, „personalul din sistemul sanitar care ocupă funcţiile de farmacist, biolog, biochimist, chimist, fizician şi psiholog (…) beneficiază, începând cu data de 1 iulie 2020, de salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022”. Legea va intra în vigoare la data de 1 iulie 2020.

Conform site-ului presidency.ro, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat azi, 27 aprilie a.c., următoarele decrete:

Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 13 din Ordonanța Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia (PL-x 595/28.10.2019);

Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (PL-x 600/28.10.2019).

Comisia Europeană va prezenta pe 6 mai un proiect privind un nou buget, cu fonduri pentru criza geenerată de Covid 

Bani şi pentru studenţi

>Ministerul Fondurilor Europene anunță alocarea unui buget 20 de milioane de euro, din care 14 milioane de euro va fi valoarea totală a schemei de ajutoare de minimis. Destinatari sunt studenții care vor să pornească o afacere. Ministerul Fondurilor Europene anunță că studenții din România vor putea obține fonduri europene cu valori maxime de câte 40.000 Euro – 100.000 Euro pentru a-și deschide mici afaceri.

Oferta vine în cadrul noului program de finanțare Innotech Student 2020, conform propunerii oficiale de Ghid al solicitantului.

Capitala și județul Ilfov, excluse

Astfel, a fost scos în dezbatere publică proiectul de Ghid al solicitantului pentru linia de finanțare Innotech Student 2020, din cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Bugetul total alocat va fi de 20 de milioane de euro, din care 14 milioane de euro va fi valoarea totală a schemei de ajutoare de minimis care se vor acorda studenților care vor intra în afaceri.

Banii vor fi disponibili în aproape toată țara, cu excepția Bucureștiului și a județului Ilfov.

Din bugetul schemei de minimis se vor acorda fonduri nerambursabile unor studenți, pe baza unor planuri de afaceri, în funcție de numărul de locuri de muncă create, astfel:

– Ajutor de minimis mai mic sau egal cu 40.000 de euro – minim 2 locuri de muncă create;
– Ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 40.000 de euro dar mai mică sau egală cu 60.000 de euro – minim 3 locuri de muncă create;
– Ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 60.000 de euro dar mai mică sau egală cu  – 80.000 de euro – minim 4 locuri de muncă create;
– Ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 80.000 de euro dar mai mică sau egală cu 100.000 de euro – minim 5 locuri de muncă create.

Statul estimează că vor fi create astfel circa 350 de firme noi. Aceasta înseamnă că, în medie, fiecare firmă va primi 40.000 de euro după estimările MFE.

Ajutor în două tranșe

Ajutorul de minimis se va acorda în două tranșe, după cum urmează: tranșă inițială de maximum 75% din valoarea ajutorului de minimis, așa cum a fost acesta aprobat pe baza planului de afaceri și prevăzut în contractul de subvenție încheiat. 

Respectiv tranșă finală, reprezentând diferența până la valoarea totală a ajutorului de minimis, după ce beneficiarul ajutorului de minimis face dovada că a ocupat locurile de muncă minime asumate prin planul de afaceri proporțional cu valoarea totala a ajutorului de minimis aprobat.

În cazul în care în maxim 6 luni beneficiarul ajutorului de minimis nu realizează ocuparea locurilor de muncă minime asumate prin planul de afaceri propoțional cu valoarea toală a ajutorului de minims aprobat pe baza planului de afaceri și menționat în contractul de subvenție, tranșa a doua de ajutor de minimis nu se mai acordă și se demarează procedurile legale de recuperare a tranșei I de subvenție acordate.

Ministerul Fondurilor Europene așteaptă propuneri si sugestii până la data de 4 mai 2020.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
decrete Iohannis Klaus Iohannis majorare salarii salarii bugetari
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
21 Oct
noapte 5 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H