Se dau bani în plus pentru pensionari fix înainte de sărbători! Ce este „alocaţia de prezenţă” şi ce români o încasează

Potrivit unui think tank din Marea Britanie, 9 din 10 angajați economisesc mai puțin decât este necesar pentru a asigura un standard de viață decent la pensionare.

27 nov. 2023, 19:31
Se dau bani în plus pentru pensionari fix înainte de sărbători! Ce este „alocaţia de prezenţă” şi ce români o încasează

Departamentul pentru Muncă și Pensii din Marea Britanie oferă un ajutor financiar sub forma alocației de prezență, în valoare de 437 de lire sterline pe lună, pentru milioane de pensionari

Acest ajutor, numit și Attendance Allowance, este destinat persoanelor care suferă de anumite afecțiuni de sănătate și necesită îngrijire constantă în timpul zilei sau nopții. Suma acordată variază în funcție de nivelul de îngrijire de care are nevoie fiecare persoană, însă poate ajunge până la 101,75 lire sterline pe săptămână sau aproximativ 437 lire sterline pe lună.

Condiții pentru pensionari de acordare a alocației

Pentru a beneficia de acest ajutor financiar, persoana trebuie să demonstreze că are nevoie de supraveghere constantă în timpul zilei sau nopții. De asemenea, aceasta poate primi alocația de prezență dacă un medic confirmă că aceasta are o speranță de viață de un an sau mai puțin.

100 de lei de la stat doar cu buletinul înaintea Crăciunului! Cererile se depun până pe 8 decembrie

În cazul în care nivelul de îngrijire sau circumstanțele persoanei se schimbă, suma primită poate fi afectată. Este important ca Departamentul Muncii să fie informat despre orice modificare legată de sistemul de îngrijire, deoarece persoana în cauză ar putea fi dată în judecată sau sancționată cu o amendă.

În prezent, vârsta de pensionare în Marea Britanie este de 66 de ani. Totuși, conform legii, sunt prevăzute două creșteri suplimentare: la 67 de ani pentru cei născuți în aprilie 1960 sau după această dată, și la 68 de ani între anii 2044 și 2046 pentru cei născuți în sau după aprilie 1977.

Aceste majorări au fost propuse pentru a face față creșterii numărului de persoane care depășesc vârsta de pensionare, datorită unei populații în creștere și a faptului că oamenii trăiesc mai mult în medie.

Deși pensia de stat a crescut cu 203,85 lire sterline în luna aprilie, autoritățile recunosc că această sumă nu poate asigura un venit suficient pentru traiul de zi cu zi. Pensia de stat este acordată persoanelor care au contribuit la asigurările sociale de stat. Pe lângă pensia de stat, există și pensia ocupațională, care poate fi achitată facultativ de către angajator.

În Anglia, există și opțiunea de a obține o „pensie Stakeholder”, care poate fi furnizată de o bancă sau o altă companie financiară, în schimbul unei taxe. Este important ca persoanele cu vârsta de peste 40 de ani să își evalueze regulat situația financiară și planurile de pensionare în cadrul schemei guvernamentale.

SUPERSTIȚII DE SĂRBĂTORI. Ce să pui sub preșul de la intrare ca să atragi norocul și banii în casa ta

Potrivit unui think tank din Marea Britanie, 9 din 10 angajați economisesc mai puțin decât este necesar pentru a asigura un standard de viață decent la pensionare. Institutul de Studii Fiscale a avertizat că persoanele cu vârsta între 30 și 40 de ani se îndreaptă spre o pensionare dificilă. De asemenea, situația financiară a pensionarilor actuali a fost considerată satisfăcătoare de către guvernanți, dar acest lucru este îngrijorător.

Estimări ale organizației End Fuel Poverty Coalition arată că aproximativ 10,5 milioane de pensionari se vor confrunta cu probleme financiare în acest an, cu venituri care vor scădea sub pragul sărăciei după ce au plătit facturile la energie.