Se dau bani pentru fermierii de peste 40 de ani! Ajutor de 100.000 de euro dacă vrei să te apuci de agricultură! Uite cât de simplu îi poți lua

Autoritățile vin cu noi schimbări cu privire la sprijinul financiar în domeniul agriculturii. Acesta se aplică mai ales fermierilor care vor să devină pentru prima dată șefi de exploatație.

11 ian. 2022, 08:43
Se dau bani pentru fermierii de peste 40 de ani! Ajutor de 100.000 de euro dacă vrei să te apuci de agricultură! Uite cât de simplu îi poți lua

Se dau bani pentru fermierii de peste 40 de ani! Noutatea este benefică mai ales prin prizma faptului că din anul 2023 va fi posibil ca și fermeierii de peste 40 de ani să primească acești bani și nu e dedicată doar tineretului.

Se dau bani pentru fermierii de peste 40 de ani! Ajutor de 100.000 de euro dacă vrei să te apuci de agricultură! Uite cât de simplu îi poți lua

Regulamentul Uniunii Europene a fost adoptat oficial în decembrie anul trecut și vine cu următoarele precizări privind sprijinul financiar acordat pentru noii fermieri:

”Tinerii fermieri, noii fermieri și alți nou-intrați se confruntă în continuare cu bariere semnificative în ceea ce privește accesul la terenuri, prețurile ridicate sau accesul la credite. Întreprinderile lor sunt mai puternic amenințate de volatilitatea prețurilor (atât ale factorilor de producție, cât și ale produselor), iar nevoile lor în ceea ce privește formarea profesională în materie de competențe antreprenoriale, de prevenire și de gestionare a riscurilor sunt mari. Așadar, este esențială continuarea sprijinului pentru înființarea de noi întreprinderi și de noi ferme.

Ar trebui, de asemenea, să li se permită statelor membre să prevadă în planurile lor strategice PAC condiții preferențiale pentru instrumentele financiare pentru tinerii fermieri, pentru noii fermieri și pentru alți nou-intrați”, se arată în regulamentul (UE) 2021/2115 al Parlamentului European și al Consiliului.

Citește și: De ce trebuie să avem bani cash în buzunar în noaptea de Revelion. Ce spune tradiția care te îmbogățește în noul an
S-a solicitat, de asemenea, ca valoarea maximă a ajutorului acordat pentru instalarea tinerilor fermieri și pentru întreprinderile rurale nou-înființate ar trebui să fie majorată până la 100.000 EURO, acest cuantum să poată fi accesat și prin intermediul ajutorului acordat sub forma instrumentelor financiare sau în combinație cu acesta.

”Statele membre pot acorda sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri și pentru înființarea de întreprinderi rurale, inclusiv pentru instalarea noilor fermieri, în condițiile prevăzute în prezentul articol și specificate mai detaliat în planurile lor strategice PAC, pentru a contribui la îndeplinirea unuia sau mai multora dintre obiectivele specifice ”, se mai arată în document.

Citește și: Se dau bani pentru tinerii care se întorc din străinătate, în România! Care sunt condițiile pentru a beneficia de cei 40.000 de euro!