Se dau câte 15.000 de euro celor ce deţin o proprietate la ţară. Ce condiţii trebuie să îndeplinească solicitanţii

Persoanele care dețin în prezent mici exploatații agricole pot primi 15.000 de euro prin intermediul unei linii de finanțare destinată sprijinirii fermelor mici, conform ghidului solicitantului publicat în dezbatere publică la finalul săptămânii trecute. Sunt eligibili fermierii care dețin câteva hectare de teren sau un număr mic de animale în ferma proprie, în condițiile explicate mai jos.

15 mai 2018, 12:48
Se dau câte 15.000 de euro celor ce deţin o proprietate la ţară. Ce condiţii trebuie să îndeplinească solicitanţii

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat vineri ghidul solicitantului pentru patru programe de finanțare destinate afacerilor agricole, printre care se numără și cel aferent dezvoltării fermelor mici. După încheierea perioadei de consultare publică, AFIR va anunța perioada în care sesiunea de depunerea proiectelor va fi activă.

Citeşte şi Patru ţări, incusiv România, sunt statele din UE cu cel mai mare declin al investiţiilor ca procent din PIB

Prin intermediul submăsurii 6.3 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), micii fermieri pot primi o sumă de 15.000 de euro pentru dezvoltarea exploatațiilor deținute în prezent. Pentru ca acest lucru să se întâmple, fermierii trebuie să îndeplinească o serie de condiții eliminatorii, condiții pe care le vom prezenta în cadrul articolului de astăzi.

Continuarea articolului pe avocatnet.ro.