Se dau câte 40.000 de euro românilor care se întorc acasă din străinătate. Care sunt condiţiile de acordare

Tot mai mulți români se întorc acasă prin programul guvernamental Diaspora Restart, care funcționează încă de anul trecut. Statul român le oferă bani celor care vor să revină în România, iar mulți dintre aceștia și-au primit deja banii. Programul a fost primit cu susceptabilitate la început, însă acum pare să fie unul de interes pentru mulți conaționali plecați să muncească pe brânci în străinătate.

09 iul. 2019, 12:13
Se dau câte 40.000 de euro românilor care se întorc acasă din străinătate. Care sunt condiţiile de acordare

Românii primesc 40.000 de euro nerambursabili pentru a-și deschide o afacere, dar și consultanță în domeniul activității de care vor să se apuce, scrie fanatik.ro. Bugetul pentru acest program este prevăzut undeva la 2.400.000 de euro. Cei mai mulți care au aplicat au investit în domeniul IT. În primul an, conform proiectului, oamenii primesc 75% din cei 40.000 de euro pe care statul i-a promis.

Citeşte şi USR susţine că PSD şi ALDE nu vor să afle adevărul despre blocarea votului românilor din diaspora

Programul are ca scop încurajarea românilor de a investi în afaceri mai ales în zona urbană, căci proiectul se adresează business-urilor nonagricole. Banii sunt gândiți în special pentru zonele mai puțin dezvoltate ale României, care pot crește cu banii de la stat și cu ideile ingenioase ale românilor care au învățat ceva din experiența în afara granițelor.