Se dau câte 650 de lei pentru fiecare pensionar în parte. Ce trebuie să facă cei care vor banii

Comisiile speciale din cadrul Senatului, dar şi Consiliul Economic şi Social, au dat aviz favorabil unui proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede a pensionarii care care se angajează să-şi crească nepoţii, pentru a permite părinţilor acestora să meargă la serviciu, pot primi lunar, pe lângă pensie, câte 650 de lei.

07 dec. 2019, 12:35
Se dau câte 650 de lei pentru fiecare pensionar în parte. Ce trebuie să facă cei care vor banii

„Indemnizaţia pentru creşterea nepotului/nepoatei se acordă pe bază de cerere a unuia dintre bunici, însoţită în mod obligatoriu de actele doveditoare privind calitatea solicitantului, relaţia acestuia cu nepotul/nepoata pentru care solicită dreptul şi acordul părinţilor”, se arată în expunerea de motive, scrie adevarul.ro.

Citeşte şi Guvernul vrea prelungirea valabilităţii tichetelor de călătorie gratuite şi a taloanelor speciale

Cererile se depun la primăria comunei, oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor muncipiului Bucureşti, după caz, acolo unde îşi are domiciliul pensionarul care face solicitarea.

Indemnizaţia pentru creşterea nepotului se stabileşte începând cu data depunerii cererii şi încetează odată cu încetarea dreptului la stimulentul de inserţie primit de mamă.

Alte situaţii în care se poate suspenda alocarea indemnizaţiei de creştere a nepotului este dacă bunicul execută o pedeapsă privativă de libertate sau a decedat sau se constată că timp de 3 luni consecutive s-au înregistrat mandate poştale returnate.

Cei 650 lei nu se impozitează şi nu se percep contribuţii sociale. Proiectul de Ordonanţă de urgenţă ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020, după ce va fi fost adoptat de Parlament, promulgat prin decret prezidenţial şi publicat în Monitorul Oficial.