Se dau cel puţin 600 de lei gratis pentru fiecare român. Ce trebuie să faci pentru a primi banii imediat!

Cu un interes tot mai crescut pentru alternativele la depozitele bancare, românii descoperă beneficiile oferite de Casa de Ajutor Reciproc a Salariaților (CAR) pentru a obține profituri semnificative.

13 ian. 2024, 08:00
Se dau cel puţin 600 de lei gratis pentru fiecare român. Ce trebuie să faci pentru a primi banii imediat!
600 de lei gratis pentru fiecare român. Ce trebuie să faci pentru a primi banii imediat!

Se dau câte 600 de lei gratis pentru fiecare român. Casa de Ajutor Reciproc atrage atenția cu un mecanism simplu și dobânzi care pot depăși cu mult câștigurile obținute prin metodele tradiționale de economisire. Un aspect atractiv al CAR-urilor este dobânda care poate ajunge la peste 8%, depășind media națională de aproximativ 6%. Astfel, cu un fond acumulat de 10.000 de lei într-un an, un participant poate primi o dobândă de 600 de lei, reprezentând 6% din suma depusă, transmite Antena 3.

Citeşte şi: Cât este impozitul auto în 2024, în funcție de mașină. Data până la care șoferii trebuie să plătească această taxă

Mecanismul CAR-urilor operează prin colectarea contribuțiilor, iar fondurile astfel acumulate sunt utilizate pentru a acorda împrumuturi fără a impune condiții riguroase, așa cum se întâmplă în cazul băncilor tradiționale. Fie că alegeți să depuneți sau să împrumutați, calitatea de membru este esențială, iar mulți participanți devin membri pe termen îndelungat, beneficiind de serviciile oferite de CAR.

Cu toate avantajele, există riscuri asociate cu CAR-urile, mai ales cele independente care nu sunt supravegheate de instituții financiare. Mai sunt, în același timp și așa-zisele Case de Ajutor Reciproc independente, care nu sunt controlate sau supravegheate de nicio instituție”, a atenţionat Ana Maria Voicu, secretar executiv UNCARSR.

Experții recomandă atenție sporită la aceste aspecte, iar Irina Chițu, director comparator bancar, a precizat: „Cu cât CAR-ul are un istoric mai îndelungat și un număr de membri mai mare, este mai sigur pentru a face o investiție”.

Citeşte şi: Bani GRATIS de la stat pentru această categorie de persoane! Află care sunt românii care pot să bage în buzunar 750 de lei în plus

Privite ca investiții pe termen lung, CAR-urile oferă nu doar împrumuturi cu dobânzi avantajoase, ci și sprijin pentru diverse evenimente precum decesul sau căsătoria. Potrivit datelor BNR, în România există 2.467 de CAR-uri, iar în 2023, 21 dintre acestea au fost radiate.