Bani GRATIS de la stat pentru această categorie de persoane! Află care sunt românii care pot să bage în buzunar 750 de lei în plus

O categorie de români are parte de o veste excelentă! Aceste persoane vor putea beneficia de un ajutor în valoare de 750 de lei. Iată care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești.

11 ian. 2024, 12:50
Bani GRATIS de la stat pentru această categorie de persoane! Află care sunt românii care pot să bage în buzunar 750 de lei în plus

Uno categorie de persoane din România va beneficia de sprijin financiar în valoare de 750 de lei pentru a traversa cu succes iarna curentă.

Această inițiativă vizează în mod specific familiile de români vulnerabili, cu venituri sub pragul de 2.000 de lei, care vor putea utiliza acest sprijin financiar sub forma unui card de energie, destinat și instalării repartitoarelor de căldură.

Începând cu data de 15 aprilie 2024, conform prevederilor Legii 428/2023, cetățenii români eligibili vor primi sprijin financiar în valoare de 750 de lei pentru a acoperi costurile legate de achiziționarea și instalarea repartitoarelor în locuințe.

Citește și: Lora, dezvăluiri cutremurătoare despre suferința cu care trăiește de când a murit mama ei: „Am atins un prag al durerii atât de mare că mi s-a transformat tot”

Distribuirea cardurilor de energie va fi gestionată de către Poșta Română, iar plățile pot fi efectuate până la 31 decembrie 2024, fie online, fie prin mandat poștal sau prin intermediul unui agent poștal.

Practic, suma alocată poate fi utilizată atât pentru acoperirea cheltuielilor cu energia, cât și pentru compensarea costurilor asociate achiziției și montării sistemelor de repartizare a costurilor cu energia termică.

După instalarea repartitorului, beneficiarul va primi un certificat de validare a achiziției și montajului din partea asociației de proprietari sau locatari, atestând legalitatea procesului de instalare și oferind detalii despre achiziție și montaj.

Certificatul de validare este esențial în procesul de efectuare a plăților prin serviciul de mandat poștal, oferind o justificare documentată a cheltuielilor și a implementării sistemului de repartizare a costurilor cu energia termică, notează bzi.ro.

Mai mult, cardul de energie, cu suma de 750 de lei, poate fi utilizat atât pentru plata facturilor la utilități, cât și pentru achiziționarea de combustibili.

Legea acordă sprijin pentru următoarele categorii de persoane și familii:

  • Pensionari cu vârsta de 60 de ani și peste, cu venituri lunare de până la 2.000 de lei, precum și pensionari cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă, având aceeași limită de venit;
  • Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare sub pragul de 2.000 de lei;
  • Familiile care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010;
  • Familiile și persoanele singure care primesc ajutor social, în conformitate cu prevederile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Atenţie! În situația în care o persoană îndeplinește criteriile pentru mai multe dintre aceste categorii, aceasta va putea primi sprijin doar pentru o singură categorie, la alegere.

Excepţie fac persoanele fără domiciliu în România sau care nu pot dovedi rezidența conform legislației, precum și cele care execută pedepse privative de libertate sau beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, vor fi exceptate de acest sprijin financiar.

Citește și: Codin Maticiuc, adevărul despre perioada în care a stat despărțit de Ana Pandeli, până să vină pe lume fiicele lor: „Ea avea un băiat. Nu consideram normal ca acel copil să se mute cu mine”