Se decid semifinalistele Cupei României

De marți până joi se vor disputa partidele din sferturile de finală ale Cupei României. Acestea se vor juca într-o singură manșă, iar câștigătoarele vor ajunge în semifinale, unde împerecherile au fost deja făcute.

06 apr. 2023, 16:57
Se decid semifinalistele Cupei României

Dintre echipele din play-off, doar CFR Cluj și Sepsi OSK mai sunt încă în cursă, ceea ce reprezintă o motivație în plus pentru celelalte participante, care luptă pentru salvarea de la retrogradare în acest sezon.

Programul sferturilor de finală e următorul:

  • Marți, de la ora 19:00: UTA Arad – U Craiova 1948
  • Miercuri, de la ora 19:00: Hermannstadt – U Cluj
  • Joi, de la ora 18:00: Sepsi OSK – CS Mioveni
  • Joi, de la ora 21:00: CFR Cluj – FC Argeș

Semifinalele vor fi următoarele:

  • Sepsi/CS Mioveni vs. CFR Cluj/FC Argeș
  • Hermannstadt/U Cluj vs. UTA Arad/U Craiova 1948

Finala se va disputa pe 24 mai, pe un stadion care momentan nu a fost stabilit.

UTA Arad – U Craiova 1948, un duel echilibrat

Duelul dintre UTA Arad și U Craiova 1948 deschide sferturile de finală din Cupa României. Se anunță o confruntare echilibrată, motiv pentru care la pariuri sportive UTA Arad are cota 1.93 să ajungă în semifinale, iar U Craiova 1948 are cota 1.88. În ce privește rezultatul 1X2, victoria gazdelor are cota 2.82, egalul are 3.05, iar succesul oaspeților are 2.72. Cele două echipe s-au întâlnit deja de două ori în acest sezon. În partida de la Arad, gazdele s-au impus cu 2-1, în timp ce la începutul lui 2023 scorul la confruntarea din Craiova a fost egal, 1-1. Oltenii sunt însă într-o formă mai bună, în pofida faptului că au ratat calificarea în play-off-ul Superligii.

Hermannstadt e ușor favorită cu U Cluj

Hermannstadt pornește cu un mic avantaj în confruntarea cu U Cluj. Sibienii joacă bine acasă și sunt văzuți cu prima șansă la calificare, având cota 1.75. U Cluj are cota 2.10 să obțină o prezență în semifinalele competiției. Pentru o victorie în cele 90 de minute regulamentare, Hermannstadt are cota 2.47, egalul are cota 3.05, iar succesul oaspeților are 3.15. În partida disputată la Sibiu în acest sezon, U Cluj a reușit să câștige cu 1-0, în februarie 2023. Clujenii s-au impus și în partida tur de campionat, scor 1-0. Hermannstadt e o echipă care a jucat bine în Cupă în ultimii ani și are chiar și o finală în palmares.

Sepsi pornește cu prima șansă cu CS Mioveni

Deținătoarea trofeului, Sepsi OSK, pornește cu prima șansă de departe în confruntarea cu CS Mioveni. Are cota 1.21 să obțină calificarea, iar formația lui Nicolae Dică are 4.45. De altfel, Sepsi are cota 1.45 să câștige în 90 de minute, egalul are cota 4.35, în timp ce succesul băieților lui Dică are cota 7.50. CS Mioveni are însă amintiri plăcute din acest sezon în duelurile cu Sepsi. A reușit să câștige în campionat în deplasare la Sepsi, scor 1-0, în septembrie, iar în partida retur din luna februarie scorul a fost 1-1.

CFR Cluj luptă pe două fronturi în acest sezon

Pe lângă câștigarea titlului, CFR Cluj are ca obiectiv în acest sezon și câștigarea Cupei României. Este favorită de departe în duelul cu FC Argeș și are cota 1.33 să obțină calificarea, iar piteștenii au cota 3.35. Cota pentru un succes în 90 de minute este 1.72 pentru CFR Cluj și 5.90 pentru FC Argeș. Egalul are cota 3.40. CFR Cluj a câștigat toate meciurile cu FC Argeș din istoria recentă și în februarie s-a impus cu 3-1. În tur, câștigase în campionat cu 1-0. Pentru formația lui Dan Petrescu se anunță astfel un meci facil.Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.