Se deschid pârtiile de schi în Bulgaria. De când au turiștii parte de prețuri mai mici

Pârtiile de schi din Bulgaria își deschid porțile pentru turiști. Mulți dintre aceștia sunt chiar români, care se vor bucura de facilitățile puse la dispoziție de vecini.

15 dec. 2023, 10:15
Se deschid pârtiile de schi în Bulgaria. De când au turiștii parte de prețuri mai mici
Se deschid pârtiile de schi în Bulgaria. De când au turiștii parte de prețuri mai mici

Se deschid pârtiile de schi din Bulgaria, una dintre țările frecventate cel mai des de români. Stațiunile montane s-au pregătit riguros pentru a-i primi pe turiștii de pretutindeni, iar aceștia ar trebui să știe că există o zi în care prețurile sunt reduse semnificativ.

Citește și: Daune morale de 30.000 de lei după ce a accidentat o fetiță pe pârtie

Se deschid pârtiile de schi din Bulgaria

Turiștii din România sunt așteptați cu nerbădare în Bulgaria, acolo unde hotelierii fac ultimele pregătiri pentru a deschide noul sezon de schi. Organizatorii au anunțat data oficială în care se vor deschide pârtiile, iar momentul mult așteptat se apropie.

Pârtiile de schi se deschid din data de 16 decembrie 2023. De sâmbătă, turiștii sunt așteptați să se bucure de facilitățile pe care hotelierii le pregătesc pentru ei. În Pamporovo, turiștii vor beneficia de un preț redus la transportul pe cablu. În această stațiune, organizatorii au pregătit zăpadă artificială, pentru a le crea turiștilor condiții optime pentru schi și săniuș. În ceea ce privește muntele Vitosha, sunt vești proaste, căci hotelierii nu au stabilit o dată exactă a deschiderii, din cauza faptului că nu a nins suficient.

„Din păcate, din cauza restricţiilor legale, zona de schi a capitalei nu dispune de o instalaţie modernă de producere a zăpezii artificiale, nu există niciun lac care să alimenteze sistemul cu cantitatea şi debitul necesar de apă, ceea ce îngreunează şi întârzie şi mai mult deschiderea timpurie a sezonului. Există o prognoză favorabilă pentru noi ninsori şi vreme rece la sfârşitul săptămânii, ceea ce speram că va permite cel puţin o inaugurare etapizată a zonei schiabile”, a transmis Vitosha Ski.

Românii așteaptă cu nerăbdare să meargă la schi, însă sumele pe care trebuie să îi scoată din buzunar nu sunt deloc de neglijat. Astfel, în stațiunea Azuga din România, turiștii au la dispoziție un abonament pe zi, cu urcări și coborâri nelimitate cu telescaunul, la prețul de 180 lei. De asemenea, o urcare și o coborâre costă 25 lei. Prețul pentru două puncte este de 15 lei.

„Veştile bune au sosit, suntem pregătiţi pentru deschiderea oficială a sezonului de iarnă! Începând cu ziua de joi, 30 noiembrie, se poate schia pe pârtia de începători – bandă de la Sorica”, a transmis domeniul schiabil din Azuga pe Facebook.

Citește și: S-a dat alarma prin Ro-Alert. O ursoiacă şi-a scos puii pe pârtie