Se deschide o fabrică de piese auto pentru Volkswagen într-o comună din România. Se înființează sute de noi locuri de muncă

O companie chineză va deschide o fabrică de piese auto pentru Volkswagen, într-o comună din România. Astfel, sute de noi locuri de muncă vor fi înființate.

19 apr. 2023, 22:09
Se deschide o fabrică de piese auto pentru Volkswagen într-o comună din România. Se înființează sute de noi locuri de muncă
Se deschide o fabrică de piese auto pentru Volkswagen în România

Consiliul Județean Hunedoara a anunțat că o companie chineză va deschide o linie de producție pentru piese și componente auto pentru Volkswagen, într-un parc tehnologic din comuna Băcia, în apropierea orașului Simeria.

Citește și: Topul celor mai furate mașini din România. Dacia, BMW și Volkswagen, cele mai râvnite de hoți

Reprezentanții companiei chineze KSHG Auto Harness Gmbh, cei ai unei bănci chineze, ai parcului tehnologic CT Park II Deva și ai Primăriei Băcia au fost primiți de președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, pentru a discuta pe tema acestui subiect.

„Am fost informat despre intenţiile companiei chineze de a deschide în cel mai scurt timp, la Băcia, o linie de producţie care va asigura piese şi componente auto pentru Grupul Volkswagen.

Citește și: Continental, furnizor de piese auto, închide fabrica de la Arad. Sute de angajaţi rămân fără locuri de muncă

Este pentru prima dată în ultimii şase ani când producătorul de automobile german este interesat de cooptarea unui nou furnizor.

Investiţia companiei chineze de la Băcia, care va deveni funcţională în cadrul CT Park II, va asigura în prima etapă de funcţionare aproximativ 400 de locuri de muncă”, a transmis Laurențiu Nistor, în informarea de presă transmisă de CJ Hunedoara.