Continental, furnizor de piese auto, închide fabrica de la Arad. Sute de angajaţi rămân fără locuri de muncă

Furnizorul german de componente auto Continental închide fabrica din Nădab (Arad). Operaţiunile vor fi transferate spre fabrica de furtunuri din cauciuc din Carei (Satu Mare).

11 iun. 2021, 10:48
Continental, furnizor de piese auto, închide fabrica de la Arad. Sute de angajaţi rămân fără locuri de muncă

Continental închide fabrica de la Arad ca urmare a scăderii cererii de anumite produse pe piață. Transferul va fi derulat treptat, până la jumătatea anului viitor, informează profit.ro. 300 de angajaţi urmează să rămână fără locuri de muncă. Totuşi, angajaţii afectaţi de această mutare au la dispoziţie opțiunea de relocare de la Nădab la Carei sau la Timişoara. Cei care nu vor dori să se relocheze vor primi salarii compensatorii.

La noi în ţară, există șapte unități de producție și patru centre de inginerie, în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași. Peste 20.000 de români lucrează în unităţile gigantului german.

Citeste si Miss România 2003 a cumpărat fosta fabrică de robinete Armătura Zalău de la Rompetrol. Ce planuri are cu terenul

În primăvară, compania şi-a declarat intenţia de a investi, în 2021, 150 de milioane de euro în România. Acum, însă, a decis ca activitatea fabricii arădene să fie transferată la unitatea de producție din Carei. Celelalte sedii Continental din România nu vor fi afectate de acest transfer de activitate. Transferul are loc ca urmare a scăderii constante a volumelor pentru sistemele de inducție a aerului și pentru sistemele de răcire și încălzire. Această scădere se datorează schimbării industriei auto către vehicule electrice.

Fabrica din Carei va deveni zonă principală a operațiunilor de cauciuc și asamblare. În același timp, unitatea ContiTech din Timișoara va avea un rol important în operațiunile de fabricare și asamblare a țevilor de aer condiționat.

La Nădab se fabricau furtunuri curbate, drepte și convolute pentru inducția aerului. Fabrica producea aproximativ 13 milioane de piese anual pentru mașini de pasageri, autovehicule hibrid și vehicule comerciale. În fabrica de la Carei se produc furtunuri din cauciuc de încălzire/răcire, precum și furtunuri pentru inducția aerului. Aproximativ 27 milioane de piese pentru mașini de pasageri și vehicule comerciale ies, anual, pe porţile fabricii de la Carei.

Citeste si Ferrari lansează prima maşină electrică în mai puţin de patru ani. Compania a numit un director general care a lucrat la ecranele iPhone