Se fac angajări la Jandarmerie în toată țara! Ce salariu are un jandarm în România! Peste 1.000 de locuri libere

Jandarmeria Română scoate la concurs 1200 de locuri de ofițeri și subofițeri prin încadrare directă.

13 iun. 2022, 08:38
Se fac angajări la Jandarmerie în toată țara! Ce salariu are un jandarm în România! Peste 1.000 de locuri libere

Pentru ce interesați de o carieră în MAI, la Jandarmerie se scot la concurs 1200 de locuri de ofițeri și subofițeri prin încadrare directă.

„În perioada următoare, Jandarmeria Română va scoate la concurs 1200 de locuri de ofițeri și subofițeri prin încadrare directă. Dacă vrei o carieră dinamică și provocatoare, urmărește paginile de internet și conturile de social media ale unităților de Jandarmerie din toată țara și află calendarul concursurilor. Te așteptăm în echipa noastră!”, transmite Jandarmeria Română.

„Sunt posturi necesare pentru a redimensiona structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Direcţia Generală de Paşapoarte, Jandarmeria Română. (…) Sunt structuri care au nevoie de mai multe posturi. Cei de la Imigrări gestionează valul de refugiaţi care au intrat în România, (…) dar sunt, de asemenea, posturi necesare şi pentru a gestiona situaţiile speciale pe care Poliţia le are în grijă, structuri specializate pentru căutarea persoanelor dispărute sau operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică”, a explicat Cărbunaru.

Important de știut pentru cei care aleg să lucreze la Jandarmerie:

  • Nu pot face parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă prin orice mijloace sau alte activităţi în favoarea acestora ori a unui candidat independent pentru funcţii publice;
  • Nu pot candida pentru a fi aleşi în administraţia publică şi în Parlamentul României, precum şi în funcţia de preşedinte al României;
  • Nu pot declara sau participa la grevă;
  • Nu pot participa la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau întruniri cu caracter politic ori sindical;
  • Opiniile publice pot fi exprimate numai în afara serviciului;

Cât câștigă un jandarm în România

Spre exemplu, veniturile ofițerilor din Arad, cu funcții de comandă, din luna noiembrie 2021, se situează între 3,110 și 8,634. În cazul celor care dețin funcții fără comandă, salariile variază între 3,578 și 4,868. În cazul subofițerilor, care ocupă doar funcții fără comandă, salariile sunt ceva mai mici.

Aceștia câștigă lunar între 2,222 și 4,561. Cele mai mari salarii sunt în București. Un ofițer cu funcție de comandă a încasat în luna iunie 2021, un salariu net de 10,417 lei, potrivit jandarmeriabucuresti.eu. Iată și restul salariilor:

  • personal contractual (funcții fără comandă): 971 lei – 2.679 lei
  • ofițeri cu funcții de comandă: 656 lei – 10,417 lei
  • ofițeri fără funcții de comandă: 2,220 lei – 7,324 lei
  • maiștri militari (funcții fără comandă): 2, 315 lei – 3,517 lei
  • subofițeri: 6,748 lei

Prevederile referitoare la personalul Jandarmeriei sunt următoarele:

  • Personalul Jandarmeriei Române se compune din personal militar și personal contractual.
  • Personalul militar al Jandarmeriei Române este format din: cadre militare, elevi ai instituțiilor militare de învățământ, soldați și gradați profesioniști.
  • Cadrelor militare din Jandarmeria Româna li se aplică dispozițiile Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare.
  • Gradaților și soldaților profesioniști li se aplică Statutul gradaților și soldaților profesioniști, aprobat prin lege..
  • Personalul contractual este supus reglementărilor din legislația muncii, în măsura în care prin prezenta lege nu se dispune altfel.
  • Numărul posturilor de ofițeri, maiștri militari, subofțteri, gradați și soldați profesioniști și al personalului contractual din Jandarmeria Română, în timp de pace și la mobilizare, se stabilește de către ministrul afacerilor interne, în limita efectivelor aprobate prin hotarâre a Guvernului.
  • Mutarea, transferul sau detașarea personalului se poate face în cazurile și în conditiile prevăzute prin lege.

Citește și Scene halucinante la examenul pentru intrarea în Jandarmerie. Un candidat căruia nu i s-a permis să meargă la toaletă a urinat în sala de examenCitește și Accident cu o maşină a Jandarmeriei pe şoseaua Fundeni din Bucureşti. Ce a făcut şoferul după ce autospeciala a ajuns în şanţ