Dosar penal după ce un bărbat cu simptome de COVID-19 s-a prezentat la UPU şi nu a fost testat. Ulterior, a fost confirmat pozitiv

Procurorii au demarat cercetările în cazul unui bărbat de 45 de ani care, acuzând simptome de coronavirus, s-a prezentat de două ori la UPU Piatra-Neamţ, dar nu a fost testat. Ulterior, acesta a fost confirmat cu coronavirus.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 11:57
Dosar penal după ce un bărbat cu simptome de COVID-19 s-a prezentat la UPU şi nu a fost testat. Ulterior, a fost confirmat pozitiv

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, la Parchet a fost înregistrat, în data de 2 aprilie, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor: „Obiectul sesizării se referă la faptul că, în zilele de 18 şi 20 martie, un bărbat din municipiul Piatra Neamţ, în vârstă de 45 de ani, s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Piatra Neamţ, acuzând simptome specifice persoanelor infectate cu virusul Covid-19, fără a se dispune testarea”, se arată în comunicat.

Pe 23 martie, bărbatul a fost adus cu ambulanţa la spitalul din Piatra-Neamţ, ocazie cu care s-a dispus testarea acestuia. Testul a confirmat că bărbatul este pozitiv.
 
Totodată, procurorii cercetează şi dacă au fost respectate protocoalele privind transportul între unităţile medicale a persoanelor infectate cu Covid-19, în condiţiile în care, după diagnosticare, pacientul a fost transferat la un spital din Iaşi.