Se împlinesc 7 ani de la moartea lui Cornel Patrichi. Văduva coregrafului a venit din Italia să-i facă parastas: „Pentru mine este cea mai tristă zi”

Se împlinesc 7 ani de la moartea lui Cornel Patrichi. Văduva regreatatului coregraf a venit din Italia ca să-i facă parastas și pentru a da de pomană. Și pentru că ne aflăm în Postul Paștelui, aceasta va împărți mâncare de post.

31 mart. 2023, 15:49
Se împlinesc 7 ani de la moartea lui Cornel Patrichi. Văduva coregrafului a venit din Italia să-i facă parastas: „Pentru mine este cea mai tristă zi”
Se împlinesc 7 ani de la moartea lui Cornel Patrichi

Se împlinesc 7 ani de la moartea lui Cornel Patrichi. Coregraful a murit pe data de 5 aprilie, la numai câteva zile după ce a împlinit 72 de ani. Pomana are loc sâmbătă, când celebra balerină va merge cu un preot la mormântul soțului ei. Și pentru că parastasul are loc în Postul mare al Paștelui, văduva va împărți mâncare de post.

Citește și: Cornelia Patrichi, zdruncinată de emoție după vizita în România: „Am plecat plângând de acolo”. Ce s-a ales de averea familiei

Se împlinesc 7 ani de la moartea lui Cornel Patrichi

Am venit în țară să-i fac lui Cornel parastas de 7 ani. O să merg la cimitir și am chemat câteva persoane. Pentru pomană o să împart mâncare de post, pentru că ne aflăm în Postul Paștelui. Parastasul are loc sâmbătă, când ar fi fost ziua lui de naștere. Pentru mine este cea mai tristă zi”, a declarat Cornelia Patrichi, pentru Viva.ro.

Înainte de parastas, văduva regretatului dansator a ajuns pe urmele copilăriei la Câmpia Turzii și la Cluj. Fosta balerină a mers la mormântul mamei sale, pentru a-i aprinde o lumânare, pentru sufletul ei.

Am fost pe urmele copilăriei mele… la Câmpia Turzii. A fost frig, vânt, dar am avut o bucurie imensă să revăd aceste locuri. Am băut palincă, am mâncat slănină, fasole bătută, murături. Am avut o zi de neuitat cu ghida personală. Ieri la Cluj a fost și soare, dar a fost și rece, o vreme friguroasă cu vânt, dar faptul că am revăzut aceste locuri mi-au umplut sufletul de bucurie.

Mi-am făcut toate poftele, cu varză a la Cluj, minciunele și piure de castane. M-am simțit extraordinar. Am ajuns și la mormântul mamei mele, să-i aprind o lumânare. De la Câmpia Turzii, la 9 ani am plecat la Cluj la Școala de Coregrafie, unde am stat în internatul acestei școli, timp de 9 ani, până la absolvire„, a mai spus Cornelia Patrichi.